lördag 23 augusti 2014

Inför förskolestarten: Enklaste namnlapparna


När vi hade vårt första möte på förskolan, dag ett av inskolningen liksom, så fick vi reklamlappar för företag som tillverkar namnlappar. Bra grej, tycker jag, men vi behövde ju märka kläderna NUUUUU eftersom han började förskolan NUUUU och det är inte särskilt lätt att ha koll på grejerna efter att de har spridits över hela dagiset som ett förkylningsvirus.

Så det blev en kombo mellan att märka hans kläder och saker med vanlig märkpenna (där det fanns lappar som man kunde skriva på) och att tillverka egna supersnabba och lätta namnlappar för allt det andra. Som vanligt hade jag allt material till det här hemma, det lönar sig att vara en pysselhoarder.

Nu kör vi!

Enkla namnlappar

Material:
Band, gärna kantband
Textilpenna
Nål och tråd

Klipp av ca 5 cm av bandet och vik det dubbelt med avigsidorna inåt. Skriv barnets namn på ena sidan med textilpennan och låt det torka. Sy fast ändarna på plagget/nallen/kudden eller vad det nu kan vara.

ELLER, och den här använde jag i Arons stickade mössa (utan lappar eftersom den är stickad av hans mormor): klipp av 2-3 cm av bandet och skriv namnet på rätsidan. Sy runt alla fyra sidor av lappen.

Ps. JA, jag kunde ju använt en mer matchande tråd när jag sydde fast namnlappen på kudden och NEJ, jag är ingen stor handsömmerska men kudden ska ju vara i ett örngott och ingen behöver kolla på lappen om de inte VERKLIGEN behöver ta reda på vems kudde det är, så jag är nöjd ändå!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar