fredag 22 augusti 2014

Inför förskolestarten: Sy en giftfri kuddeSom jag nämnde så behövde vi alltså fixa en hel del grejer till Arons förskolestart (och vi är inte ens klara än). Men jag gnäller inte, jag älskar ju alla tillfällen där jag får komma på smarta pyssellösningar!

Till exempel så skulle Aron ha med sig en kudde till sovstunden. Hemma har han inte haft någon kudde än så länge (men det kanske är dags?). Jag har velat en massa om det framför allt eftersom jag vill att han ska ha en ekologisk kudde och de är inte superlätta att hitta och dessutom ganska dyra, och det är svårt att veta om han VILL sova på en kudde när vi väl skaffat en.

Men så kom jag på att jag lika gärna kunde göra en kudde själv. Och jag lovar att det här projektet tog betydligt mindre tid än det hade gjort att köpa en färdig kudde.

Nu kör vi!

Ekologisk/giftfri barnkudde

Material:
Örngott för barn, helst ekologiskt eller åtminstone urtvättat (vårt är av den senare varianten)
Ekologisk stoppning (t ex ullkulor som finns här och här, eller ullvadd finns här och här)
Symaskin eller nål och tråd

Stoppa örngottet jämnt med fyllningen (se till att det inte blir för mycket stoppning så att kudden blir för hög för barnet bara). Sy igen öppningen med raksöm på symaskin eller medelst nål och tråd.

På med ännu ett urtvättat eller ekologiskt örngott och kudden är sovredo.

Det är så enkelt! Tog väl totalt fem minuter tror jag. Inklusive tiden för att gräva fram symaskinen ur den garderob som jag gömt den i. Och eftersom Aron sovit middag på förskolan de tre senaste dagar (något som jag ALDRIG trodde skulle hända) så får kudden godkänt, antar jag.

Nu blir det till att sy en kudde för hemmaanvändning också.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar