torsdag 21 augusti 2014

Gnocchi med pesto, mozzarella och körsbärstomater

Åhhhh, har jag INTE bloggat om vår senaste favoriträtt? Svår att göra utan gluten och mjölkprodukter MEN är man inte superkänslig mot det så är den här sjukt värd att göra.

Receptet kommer härifrån.

Gnocchi med pesto, mozzarella och körsbärstomater
2,5 personer

1 pkt gnocchi (alltså goda potatisklumpar, inget annat)
1 pkt körsbärstomater
1 pkt mozzarella
Olja

1 näve färska basilikablad
1,5 dl cashewnötter
1 dl parmesan
Olivolja
Salt och peppar

Koka upp en stor kastrull med vatten. Släng i gnocchisarna men håll koll på dem - när den första ploppar upp till ytan så ta av kastrullen och häll av vattnet. Värm en stekpanna med lite olja i och stek gnocchisarna så att de blir krispiga.

Kör basilika, cashewnötter och parmesan i en mixer. Häll på olivolja till önskad konsistens, salta och peppra. Smaka av!

Dela körsbärstomaterna och skär mozzarellan i bitar.

Häll peston över gnocchin och i med körsbärstomaterna. Låt allt bli varmt, lägg upp på ett fat, och strö mozzarellabitarna över. Servera genast!

Jag tror jag talar för hela familjen när jag säger MMMMMMMMMM.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar