tisdag 30 september 2014

Vegetarisk bibimbap


Jag är ju inte direkt främmande för att testa att laga nya maträtter, och generellt så brukar jag vara lätt skeptisk de första tuggorna för att sedan tycka att maten är helt okej MEN komma på typ tio förbättringspunkter som jag ska ändra till nästa gång.

När jag lagade bibimbap för första gången häromdagen så var det INTE så. Det var så sjuuuuukt gott från första tuggan att jag inte fattade själv hur det hade gått till. Vilken mat! Så enkel att laga, så vansinnigt god! Både Ruben och jag åt aaaaaaalldeles för mycket vilket resulterade i ingen matlåda till någon men två mycket nöjda Brundellare. Nu ska vi försöka få in bibimbap på matschemat minst en gång i veckan, jag får inte nog av det.

Här finns receptet som jag utgick ifrån - självklart bytte jag ut en del ingredienser, som ljus soja mot mörk (eftersom jag inte hade någon ljus soja hemma), strösocker mot mindre rörsocker (eftersom jag inte har vitt socker hemma), vitt vin mot risvinäger (eftersom jag inte hade vitt vin hemma, varken nu eller nånsin) i marinaden. Receptet utgår från entrecote MEN man kan med fördel byta ut det med quornfärs så blir rätten vegetarisk. Jag serverade med chilipicklad gurka, kimchi, marinerade böngroddar och rädisor.

Gahd, blir hungrig bara av att skriva om det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar