fredag 26 september 2014

Besöka Aquaria + recept på juice med äpple, lime och ingefära


Fredag! Veckans kanske bästa dag! Det är då Aron och jag är lediga tillsammans och hittar på något äventyr. Alltså jag hittar på något äventyr som vi båda förhoppningsvis ska gilla, Aron hänger mest med och blir road. Han är ju bara ett och ett halvt.

I dag åkte vi ut till Djurgården för ett besök på Aquaria. Ruben hängde också på pga ledig, så vi började med lunch på Wagamama (Aron ba: låt oss aldrig gå härifrån - det finns juice, sugrör, en dator som visar Nicke Nyfiken och jag får äta hur mycket nudlar från mammas tallrik jag vill) innan vi tog Sveriges onödigaste tåg (spårvagnen från Gallerian till Djurgården) ut till Aquaria. 

Alltså. Kanske inte det bästa utflyktsmålet för en Aronplutt ändå. Först var det stor pepp när vi kollade in de enorma fiskarna i regnskogen. Men så blev det åskoväder och mörkt och det var läskigt. Hajarna var totaaaalt ointressanta och egentligen var det två saker som gjorde den här dagen till succé:

1. Den lilla grunda poolen (mangroveträsket) med några randiga fiskar i. Där satt Aron läääänge och försökte få oss att låta honom hoppa i. Vi vägrade.

2. Träläktaren utanför som ledde ner till havet. Där lekte Aron lääääänge och försökte få oss att låta honom hoppa i. Vi vägrade. Till slut ramlade i alla fall hans sko ner i vattnet, alltid något!

Men han hade kul! Och det är så roligt att det är de mest oväntade grejer som bli succé. Typ att plocka med småsten och den tråkigaste delen av hela utställningen som ingen annan är intresserad av.

Jag vet inte riktigt vad grejen var med all photobombing som hände den här dagen? Här försöker jag fota en rocka, men hammarhajen skulle absoluuuut vara med:


Aron photobombade min bild över det älskade mangroveträsket:


Och här, en fantastisk juice som jag gjorde i dag. Skeden till vänster? Solklar photobombing!


Äpple-, citron- och ingefärsjuice
2 stora glas

Ingredienser:
9 små gröna äpplen
Ingefära, ca 2 x 2 cm
1 citron
Vatten
Is

Skala äpplena. Kör dem med ingefäran (som också ska vara skalad så klart) och citronen i en råsaftscentrifug. Späd med lite vatten och servera med massor av is. MMMMM.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar