lördag 13 september 2014

Junibacken och lite annat


Mais oui, det har varit fredag igen och Aron och jag har haft en ledig heldag tillsammans! Lika pepp varje gång, så kul att planera nya äventyr för mig och plutten.

Den här dagen skulle jag dock till tandläkaren på förmiddagen, så vi höll oss i krokarna tills lunchtid. Ruben gjorde några cameos under dagen också, mellan fotbollsmatcher och jobb och skola, sånt som han gör.

Först ut: spontanfrukost på Bonne femme-caféet. Vi mötte Ruben när vi var på väg dit och han var på väg hem, så det blev en familjefrukost.


Mmm fransk yoghurt. Blir så glad över att burkarna är gjorda av glas istället för av plast.


Fint golv!Hem och invänta tandläkarbesök, passade på att måla lite.Äntligen klar med tandläkarbesök (det var kaos) och vi åker hiss till tunnelbanan. "Hiss" är ett av Arons favoritord, han kan se en hiss på långt avstånd ("Aiss! Aiss!").Vi mötte upp Ruben IGEN för att äta veggoburgarna i Hötorgshallen. DREGGLAR.Sen: Junibacken! Har inte varit där förut, men vilket fantastiskt ställe! Jag och Aron åkte sagotåget, vilket jag hade noll koll på, men ibland så lyfter man alltså och flyger över vissa scener/vyer. Ganska ofta och ganska högt. Det gjorde mig oerhört nervös vilket jag inte ville visa för Aron, så det var mycket "TITTA ARON! En höööööna! Hur låter hönan?" vilket var samma taktik jag körde över alla dramatiska Ronja- och Bröderna Lejonhjärta-scener. Kanske inte så genomtänkt att ta med honom på tåget, haha! Tur att han är för liten för att förstå, han blev mest sömning och kom på att han ville amma/sova en lur. (Vi måste prata om Bröderna Lejonhjärta någon gång, förresten. Hade helt förträngt den, men vilken HORRIBEL historia!)Och så springa runt och pilla på alla grejer. Junibacken var det perfekta stället, visade det sig, för någon som älskar att klättra och att pilla (aka Aron). Så roligt med de här fejkbullarna som många barn försökt äta av, hehe.

Efter junibacken var både Aron och jag utschasade men vi åkte ändå och hämtade vår cykel på bästa Bon Meq där den hade fått ny slang (jag gjorde en insats att laga punkan själv, men eeeehhh fick inte ens upp muttern som höll fast hjulet) och så hem och laga mat innan Aron däckade (obs! Inte en ordvits), för ovanlighetens skull, innan klockan ens var i närheten av 19.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar