tisdag 16 september 2014

Lotta Lundgrens moussaka, fast vegetarisk


Älskar typ allt från Lotta Lundgrens kokbok (Om jag var din hemmafru alltså) och moussaka med röd pesto och fetaost är inget undantag. Fast jag ville inte laga den med kött, så jag hittade på en egen variant utan. Vardagsmat för tidsoptimister. Den tar en halv evighet att göra.

Jag hade ingen potatis hemma, så jag uteslöt den. Men man kan lägga till fyra potatisar också.

Nu kör vi!

Lotta Lundgrens moussaka, fast vegetarisk
4 port

Ingredienser:
2 gula lökar
3 klyftor vitlök
Rapsolja
1 burk krossade tomater (ca 400 g)
1,5 dl torra röda linser
1 dl vatten
1 tsk kanel
0,5 burk soltorkade tomater i olja
1 dl cashewnötter
1 dl riven parmesanost
Olivolja
1 burk kronärtskockshjärtan
1 stor aubergine
Salt
0,5 citron
500 g körsbärstomater
250 gr fetaost

Sätt ugnen på 225 grader.
Börja med att förbereda den röda peston. Mixa soltorkade tomater, cashewnötter och parmesanost med lite olivolja och späd sedan med mer olja till önskad konsistens. Jag gjorde min pesto ganska fast.
Hacka de gula lökarna och vitlöksklyftorna. Fräs dem i lite rapsolja i en kastrull. Häll i de krossade tomaterna, linser, och vatten. Låt puttra i ca 10 minuter och krydda sedan med kanel.
Skiva auberginen, salta och pressa över citron.
Varva tomat- och linssås med aubergine, smulad fetaost, och urkramade och mosade kronärtkockshjärtan. Avsluta med aubergine, lite fetaost, och pestoklickar. Och täck moussakan med hela körsbärstomater. Grädda i ugnen i ca 40 minuter. NOMMA.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar