söndag 7 september 2014

Recept på glutenfri pizzadeg
Dagisvirus, dagisvirus, dagisvirus... You're no friend of mine.

I natt kändes Aron alldeles sval, så jag värmde upp honom lite. Då blev han plötsligt supervarm och jag började förstå att det var feber på gång. Dessutom sov han otroligt oroligt (i och för sig ganska vanligt) och gnydde lite i sömnen.

Så dagen har spenderats antingen i soffan eller i sängen vilket påminner mycket om 1,5 år sedan när man i princip inte rörde sig ur fläcken flera månader i sträck. Aron har varit otroligt hängig och har bara suttit i min famn och kollat på film, typ.

Obs att det skulle vara MIN famn och ingenting annat. Han har sagt "mamma" i olika omgångar det senaste året men nu säger han det på riktigt RIKTIGT och menar det - och i dag så sa han det på ynkligast möjliga sätt så fort jag var mer än 20 cm bort. Hjärtekrossare där!

Det bästa med Aron (förutom allt) är att han fortfarande aldrig varit för sjuk för att äta. Man vet att han åtminstone är nästan okej när det slinker ner lite raggmunkar. Jag lagade även en av hans stora favoriter till middag - pizza - men det gick inte hem i dag. Däremot blev det macka med smör och överblivna raggmunkar från lunchen. Gott så!

Jag har förresten fått ett toppenrecept på glutenfri pizzadeg som jag inte har en aning om var det kommer ifrån från början, som jag dessutom modifierade i dag eftersom vi inte hade något smör hemma. Det här ger en inte jättestor pizza, dubbla gärna mängden!

Glutenfri pizzadeg
1 halvstor pizza

Ingredienser:
4 dl glutenfri mjölmix
0,5 tsk bakpulver
50 g mjölkfritt margarin ELLER smör ELLER annat mjölkfritt alternativ - i kväll ersatte jag smöret med rapsolja och minskade mängden vatten. Funkade så bra!
1,5 dl vatten
Blanda de torra ingredienserna och nyp ner det kylskåpskalla smöret (eller häll i olja). Häll på vatten (lite i taget) och knåda tills du har en lite kletig men sammanhållen deg. Platta ut på plåt med bakplåtspapper och på med tillbehör. Grädda i 12-15 minuter.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar