torsdag 25 september 2014

Slumpvis granola

Det här alltså, det här är ett tvättäkta jättegott matfail.

I senaste numret av tidningen Lantliv (mycket tidningar nu, men Lantliv är nog min favorit pga hemliga drömmar om ett hus på landet med stor trädgård) så fanns ett recept på äppelbars (med massor av socker i så klart) som jag tänkte att jag skulle göra en egen version av. Med havregryn som blandas med vanilj och äppeljuice och torkas i ugnen. Russin som mixas med stavmixer plus ett gäng hela. Med pyttelite honung och fyra dadlar, torkade äppelskivor i småbitar plus kokos. Lite vatten. Cashewnötter och saltade jordnötter. Och så in i ugnen ett tag igen.

Typ det! Men jag lyckades inte få det att hålla ihop, så jag skulle säga att det snarare blev vad ungdomarna nu för tiden kallar granola istället för bars. Men det blev GOTT. Utmärkt att ha på yoghurt med lite (mycket) kanel.

Låt oss kalla det "höstmüsli" och get on with our lives.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar