lördag 13 september 2014

Sandra och Rubens stora test av alkoholfria mousserande vita viner

Yes! Nu är vi äntligen klara! Det var ett tufft jobb, men någon måste göra det. Sååååå utan att bli för långdragen, här är vinerna vi testade och vad vi tyckte. I ordningen sämst till bäst, så att det blir lite av en cliffhanger. Eller det blir det ju inte, men lite spänning i alla fall.

Obs att alla viner kommer från Systembolaget och borde gå att få tag på i de flesta butiker. Önskar att jag kunde skriva att det här inlägget var sponsrat av Systembolaget, men tyvärr inte!

Nu kör vi.

Freixenet Legero
Allmänt: Finns numera bara som liten flaska på Systembolaget. Och det räcker bra så, enligt mig.
Doft: Någon slags konstig kolaton?
Smak: Samma sak där, vaaaad är den konstiga smaken? Jag drack inte ens upp mitt första glas. Ruben tyckte dock att den var helt okej.
Betyg: 1/5 (jag kliver in och kör veto på den här, är ju ändå min blogg). Aldrig mer!

P. Lex Pure
Allmänt: Det här är rapparen Petters egna vin. Kul när kändisar slår ett slag för de alkoholfria alternativen, woop woop!
Doft: Lite som läsk, med någon fläderaktig ton.
Smak: Den smakar inte så mycket, igen ganska mycket läsk över den här. 7-Up? Den är absolut inte oangenäm men om man är ute efter en champagneersättare så är det här nog inte den.
Betyg: 2/5

Billabong
Allmänt: Vår absoluta favoritdryck det senaste året. När vi först började dricka Billabong så tyckte vi att den smakade som vi minns att champagne smakade (medan riktig champagne smakade bara sprit efter 1,5 år utan alkohol). Billabong är ett avalkoholiserat vin, vilket brukar göra att de smakar likt alkoholviner, enligt mig. Riktig kork = winning.
Doft: Champagnigt, men med en ton av något. Lite jäst?
Smak: Från att ha varit storfavorit så kändes Billabong inte alls lika fräsch i jämförelse med de andra, bättre, vinerna. WHAT? Där föll den från tronen, liksom.
Betyg: 3/5

Chapel Hill
Allmänt: När jag brukade dricka alkohol så tyckte jag att Chapel Hills mousserande vin var riktigt, riktigt bra - trots det låga priset. Även den här alkoholfria varianten har ett bra pris (42 spänn). Men trist med plastkork!
Doft: Knappt något alls!
Smak: Alltså den här är bra. Ett av vinerna som har de bästa bubblorna! Små och många. Det låter kanske ehhh lite flummigt, men det är viktigt!
Betyg: 3,5/5

Toselli
Allmänt: Hade aldrig hört talas om det här vinet när jag handlade inför testet, men där var det! Sjukt billigt, 34 spänn. Men plastkapsyl igen, bläk.
Doft: Mmmm. Lite sött, men gott.
Smak: God! Champagnig! Jag kommer att köpa den här igen. Lite på den sötare sidan kanske, men ändå smaskens.
Betyg: 4/5

Richard Juhlin
Allmänt: Hade hört att det här vinet skulle vara bra, men som alltid dömde jag på förhand och ba: "Billabong är MYCKET GODARE" (?!). Vinet är i alla fall avalkoholiserat, precis som Billabong.
Doft: Champaaaaagne. Som jag minns att champagne doftade. Hehe. Aningens blommig kanske? Testets klart dyraste vin (89 kronor) och VAD är grejen med plastkork? På ett sånt dyrt vin?
Smak: Så god, så så god. Helt klart bäst i test!
Betyg: 5/5 trots plastkork! Ny favvis!

Uppdatering 17/5 2016:
GodDryck No 1
Allmänt: Det här vinet kom ut på marknaden efter vårt test, men eftersom det här inlägget fortfarande får så mycket trafik så kände jag att jag måste nämna något om GodDryck No 1. Vinet går ju inte att jämföra med tidigare testade viner eftersom de inte druckits vid samma tillfälle, men det har blivit en ny favorit här hemma. Eftersom vindruvor blir väldigt besprutade med insektsbekämpningsmedel så är ett ekologiskt och alkoholfritt vin extremt välkommet tillskott till Systembolagets sortiment. Och det är gott! En dag ska jag köpa en flaska Richard Juhlin och en flaska GodDryck No 1 och jämföra dem, men tills dess kan jag bara säga att jag varmt rekommenderar detta vin.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar