lördag 4 oktober 2014

Äventyrsbad för pluttar


Det har varit fredag igen, och det betyder ju att Aron och jag har haft en dag på tumanhand.

Morgonen var regnig och dyster så det blev mycket innehäng, särskilt eftersom jag var lite sliten på grund av att Aron vaknade klockan fyra (!) och det blev bara korta stunder av slummer efter det fram till tjugo i sex när vi till slut gick upp. Fyra! Det borde inte ens räknas som morgon.

Men vi hade mysigt hemma, plockade fram vattenfärger och byggde koja medelst stolar och en filt, och medan Aron sov middag så lagade jag pizzabollar med champinjonfyllning som jag serverade med ris och sweet chilisås (så här i efterhand borde jag har blandat världens bästa sås som består av Srirachasås och majonäs istället) i brist på annat. Mycket gott tyckte jag, men Aron var inte imponerad.

Efter lunchen kom vi oss äntligen ut i värmen (!!) och tog tåget ("tååååå!") till Farsta och Farsta simhall där de har ett äventyrsbad för barn mellan ett och fyra år. Vi var där med Aron i vintras också, men då var han lite för liten - han hade nog inte fyllt ett år ens. Nu när han är 19 månader var det dock helt perfekt! Aronpeppen visste inga gränser och vi sprang mellan barnområdet och stora poolen (där han badade och busade i min famn mest) hela tiden. Och det fanns vattenrutschkana, vilket fångar själva essensen i Arons två huvudintressen just nu: rutschkanor och vatten. Fasiken, jag önskar att jag hade ett jä-hä-hä-ttestort badrum som jag kunde inreda som ett litet äventyrsbad. Plus i kanten för att det var så lite folk där också så att Aron kunde härja fritt.

När vi kom hem så hade Ruben lagat en episk tacomiddag (det VAR ju fredag, trots allt). Ännu en Aron- och mammadag som får fem stjärnor av fem möjliga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar