söndag 12 oktober 2014

En espressobryggare i kartong

Aron har verkligen inte många leksaker. Böcker har han massor av, men regelrätta leksaker har vi hållit till ett minimum  (och dessutom stoppat undan hälften av för att kunna rotera dem) eftersom de blir ointressanta så snabbt. Han har sina favoriter: instrument är nästan alltid en succé, leksaksspisen leker han fortfarande med ofta, och bollar har varit huvudintresset länge (men det har svalnat lite nu).  Annars går det rätt mycket i vågor.

Vad han däremot gillar mycket att leka med är allt sånt som vi använder hemma. Dammsugaren, all köksutrustning, och så Rubens kaffemaskiner då. Både kaffebryggaren och espressobryggaren är superintressanta och man vill gärna sätta i filter eller trycka på knapparna, precis som pappa gör. Suck. Han kommer säkert att bli en kaffedrickare, så får jag vara ensam kaffevägrare här hemma. Hehe.

Jag har länge varit peppad på att bygga leksaker i kartong till Aron, men han har varit lite för liten. Nu tyckte jag dock att det var dags, och svängde ihop en alldeles egen espressobryggare till honom. Aron såg direkt vad det var: "scccchhhill!" (hans ord för "maskin" - kaffemaskin eller espressobryggare eller diskmaskin eller vad det nu kan vara) och tyckte att den var kul att pilla på och bära runt. Allt som behövdes var kartong, lite tejp, och så färg (vattenfärg som syns på bilden var dock på tok för tunt, så jag använde Panduros craft paint). Och så var det faktiskt vansinnigt kul! Så det blir fler kartongkreationer framöver.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar