tisdag 21 oktober 2014

Hemmagjord gnocchi


Vi äter fortfarande den här gnocchi + pesto-rätten så ofta vi kan. Det som är lite knöligt (haha) är att hitta ekologisk gnocchi. Potatis är ju en av de viktigaste varorna att välja ekoalternativ av, enligt Naturskyddsföreningen, eftersom de är så hårt besprutade. Så vi försöker verkligen att undvika oekologisk potatis.

Ett ställe som vi hade tid att cykla till och införskaffa gnocchi på i somras är Ekodirekt i Enskede. Nu har vi liksom inte möjlighet till det när vi försöker få vardagarna att gå ihop. Men! Jag kom ju på att man kunde göra egen gnocchi! Jag följde det här receptet, med disclaimer och allt om att välja rätt potatissort och tydligen valde jag fel för jag hade nog i ca 3 liter mjöl i stället för 2,5 dl. Men till slut så! Och gott blev det!

Det får bli en av de här sakerna som jag gör om och gör bättre, helt enkelt. Because I'm worth it.

Uppdatering: Haha, glömde ju länka till receptet, SÅ trött var jag. Men nu så!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar