torsdag 9 oktober 2014

Höns, kaniner, ost och äpplen på Eolshälls 4H-gård


Jag ska försöka samla alla mina utflyktsinlägg i en kategori här på bloggen. Det är inte alltid lätt att komma på saker att göra med en toddler på 1,5 år - de är liksom för små för att gå på bio eller teatrar (för det mesta), eller gå på Gröna lund, eller Tom Tits, eller Naturhistoriska (eller de flesta museum egentligen), men det FINNS en massa bra grejer att göra, och vi hittar sådana runt omkring i Stockholm hela tiden. Och jag tror att det finns andra som letar efter bra utflyktsmål, så som sagt: en samling kommer!

Förra helgen så googlade vi som vanligt runt lite för att hitta en bra utflykt, och då snubblade Ruben över Eolshälls 4H-gård i Axelsberg. Förutom att det utlovades söta djur så skulle det också finnas en ostmarknad, och det finns INGET som får mig på benen som en ostmarknad.

Så vi drog iväg med en småförkyld Aron. Och 4H-gården var verkligen superfin! Vi såg kor (läskiga, tyckte Aron tror jag. Han tittade på dem och skakade på huvudet. "NEJ."), getter, hönor och tuppar, kaniner och hästar. Vi köpte must och äppelchutney och OSTAR (superbilliga och supergoda - den perfekta kombon) och Aron hade så himla roligt. Han älskar att sopa (är det ett intresse som kommer att hålla i sig tills han blir tonåring? Jag väljer att naivt hoppas på det!) så han gav sig runt på gården för att sopa grus med en liten sop som han hittade. Spontanmellis blev det med äpple och must från gården.

Ett helt perfekt utflyktsmål på en varm höstdag. Någonstans i vår pepp lovade vi att vi ska besöka ALLA 4H-gårdar i Stockholmsområdet, vi får väl se...

Uppdatering: HÄR finns alla "Att göra med barn"-inlägg från bloggen nu! Och, glömde: Det är så klart Ruben som tagit alla superfina bilder här ovanför.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar