onsdag 1 oktober 2014

Inspiration från oväntat håll


Alla frågar alltid var man får inspiration till pyssel och gör det själv-projekt ifrån. Skojar, ingen frågar det. Men det hindrar ju inte mig från att berätta!

Förra helgen fick vi ett infall och åkte till Rum för barn (på Kulturhuset här i Stockholm) med Aron. Vi hade varit där någon gång förut när Aron var mycket mindre men sedan glömt bort det litegrann vilket var synd, för Aron blev helt galet peppad så fort vi kom dit! Vi hann knappt ta av oss skorna innan han liksom studsade på stället och ville springa runt, runt.

Rum för barn är ett bibliotek med barnböcker, bildverkstad, man läser sagor och har sångstunder, och så finns det underbara trappor att klättra i och gångar att krypa i och en massa annat spännande.

Medan Aron sprang runt, runt (och Ruben följde efter) råkade jag samla på mig en hög med barnböcker som jag tyckte var inspirerade (för mig alltså).

De här fick följa med hem:
- Min första bok om Ernst Billgren. Genialiskt med en pekbok (typ) om en konstnär. Det finns saker att hämta ur den som kan bli grymma DIY:s, sanna mina ord!

- Virka amigurumi. Har sett den här boken massor av gånger förut, men har inte bläddrat i den. Nu gjorde jag det och blev så vansinnigt pepp på att virka! Till exempel de här Star Wars-figurerna som jag pinnat på Pinterest för länge sedan, det vore en dröm.

- Seasons av Blexbolex. Snubblade över den här fantastiska boken med illustrationer på den engelska avdelningen, men Blexbolex är tydligen en fransk illustratör. HUR SOM HELST, otroligt fina illustrationer! Vill härma och göra posters NU.

Här tittar Aron ut över Astrid Lindgren:


Aron busar och är urgullig och jag har hoppat över hårborstning och har årets sämsta frisyr (men är glad ändå):Inga kommentarer:

Skicka en kommentar