torsdag 23 oktober 2014

Ljusslinga med lampskärmar
Den här idén såg jag i Family Living för ett tag sedan (där den gjordes av Sofia från bloggen/butiken Mokkasin) och bara JAG MÅSTE HA EN SÅN. Sedan dess har jag samlat lampskärmar på loppisar vilket har tagit ganska lång tid eftersom det inte dräller av snygga och billiga lampskärmar i centrala Stockholm.

Men! Trägen vinner! Förra veckan köpte jag den tionde lampskärmen, i går köpte jag ljusslingan på Lagerhaus, och i morse skred jag till verket. Vissa skärmar var enklare än andra - en del skar jag helt enkelt ett hål i och trädde in lamphållaren från sidan, eftersom de var ämnade för bordslampor och själva stommen var "i vägen" för lampan som skulle träs i uppifrån (som de tre skärmarna man ser bäst på nedersta bilden). Andra kunde jag i princip bara trä in ljushållaren i från toppen. Och så fäste jag ljushållaren i lampskärmen med blomtråd (som jag förresten använder till allt möjligt, bra grej att ha hemma) så att lampskärmen inte ska ramla av.

Från start till slut tog det typ 20 minuter, världens enklaste pyssel egentligen, det var just materialsamlandet i det här fallet som drog ut på tiden. Och det blev till och med ännu snyggare än jag trodde att det skulle bli! Under kvällens gång så blev det bara finare och finare ju mörkare det blev. Ljuset! Ljuset!!

Ruben sa just att det nog är det finaste pysslet jag gjort, och det var ju ett bra betyg. Nu vill vi göra tio sådana här ljusslingor och ha på andra balkongen, över soffan, i sovrummet, i köket, och så vidare. I just can't get enough.

2 kommentarer:

  1. Jag gick förbi din fina balkong idag när jag rastade hunden och via Google hittade jag sen hit! Tack för inspirationen!!! Med vänlig hälsning, Sarah

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hehe, vad kul att du fick se den i verkligheten!

      Radera