söndag 19 oktober 2014

Mitt ekologiska badrumsskåp (ledtråd: man kan göra en hel del själv)


Sedan Aron föddes så har jag försökt rensa ur giftigheter ur vårt hem så gott det går. Ja, vi började något år innan med att minska på plasten, men ju mer jag läste desto mer insåg jag att rensning behövdes. I badrummet, inte minst.

Så jag gjorde mig av med giftiga schampon, tvålar, en hel del smink, nagellack (fy!) och nagellacksborttagning, sminkborttagning, plasttandborstar och fan och hans moster. Jag kommer inte ihåg alla rensningsvändor. Näst på tapeten står i alla fall ett duschdraperi som inte är av plast, sedan blir det svårare. Hur gör man när allt, även ekologiska produkter, kommer i plastflaskor?

Här är i alla fall mina viktigaste produkter som jag använder ofta.

Bodylotion från Nonique som doftar piña colada. Jag blev inspirerad av mina spabesök och särskilt en tropisk bodyscrub på Kreta i våras, så jag köpte den här när jag kom hem. Den får följa med när jag reser någonstans.

Bubbelbad från Deep Steep som doftar grapefrukt. Köpte det i vintras på en webbshop som inte säljer det längre, och märket verkar svårt att få tag på i Sverige numera. Synd!

Schampo och balsam från Maria Åkerberg upptäckte jag i somras när jag fick det (och en massa annat fint) i present av min bästis eftersom jag hjälpt till lite med dopet av hennes dotter (min guddotter!). Ljuvligt! Innan dess använde jag schampo och balsam från Naturligtvis, ett bra budgetalternativ tycker jag.

Till vardags använder jag inte bodylotion eller så, utan blandar helt enkelt ekologisk rapsolja och olivolja (runt hälften av varje) och smörjer in både mig och Aron med. Sjukt bra för min torra hud. Man luktar som en grekisk sallad en liten stund efter, men sedan tränger oljan in i huden och då tycker jag inte att den luktar någonting alls.

Jag gör min egen deodorant sedan jag läste på om vad klassiska deodoranter innehåller och vilka härliga grejer som tränger in i den tunna huden under armarna (nära mjölkkörtlarna dessutom, något att tänka en extra gång på om man ammar). Och det är den bästa deo jag någonsin använt! Plus mestadels ekologisk då. Jag skrev om hur jag gör här.

Rent bivax köpte jag på Kreta och nu används det till lite allt möjligt. Jag smörjer in Arons torra kinder, använder det på läpparna när de är torra, smörjer utslag, småsår - you name it. Sjukt bra! Måste köpa mer snart.

That's it! Jag har också några Burt's Bees-produkter som jag använder ganska sällan, de ska ju vara naturliga, men är lite skeptisk till saker som är "naturliga" eftersom det inte säger så mycket om innehållet. Det finns mycket som är naturligt men giftigt. Och man vet ju inte vad ingredienserna odlats med för bekämpningsmedel.

Om man vill ha bra tips på ekologiska skönhetsprodukter så tycker jag för övrigt att bloggen naturligtsnygg.se är fenomenal!

Ps. Den här bilden på samma tema är från när vi var på Kreta i våras, men som jag aldrig la upp. Vårt reseapotek. Tandborstarna i bambu, olja, ekologiskt solskydd, Arons tandkräm utan flour, deodoranten, och en bodylotion som vi köpte på plats som skulle vara ekologisk men som jag inte är helt säker på om den är.


1 kommentar:

  1. Hej.
    Jag är inte så säker på att produkten Nonique är helt ok. Kolla ingredienserna o googla.
    Vänligen
    Katarina

    SvaraRadera