lördag 18 oktober 2014

Renskav med potatispuré





Ibland så. Ibland när man ska få finbesök av Arons mormor och morfar (Aron är helt galen i sina far- och morföräldrar i allmänhet, och kanske mormor och farmor i synnerhet, och snappade upp att det heter "momo" i rekordfart (fast första dygnet hette det "bobo", GULL)) så vill man bjuda på något gott, höstigt och Norrlandsklingande och då är det här receptet som jag råkade se lagas på SVT för ungefär hundra år sedan heeeeelt perfekt.

Enkelt och supermajigt och om man väljer kantareller som svamp plus slänger i ett färskt lagerblad i renskavsröran (Ruben fick en hel lager i 30-årspresent och det var då jag insåg att det heter just "lager" - jag hade inte ens tänkt på det, jag trodde väl att lagerblad hette lagerblad för att man lagar med dem eller nåt, förstå vad många "vi har lager på lager"-skämt som bubblade upp då) så blir det hur gott som helst.

Och så ugnsbakade plommon med lite honung och hasselnötter till efterrätt (från den här boken så klart, som alltid). Mmm mmm mmm.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar