lördag 22 november 2014

Att göra med toddlers - the Sundsvall edition


Jag när en dröm om att göra en illustrerad guide till Sundsvall i fanzineform en vacker dag. Men först måste jag sluta alternera mellan Biteline (pizza) och Big Boy (burgare) som de enda två ställena jag äter ute på när jag är i stan!

Faktum är att vi redan börjat vidga våra Sundsvallsvyer. I dag käkade vi på ekorestaurangen Tant Anci och Fröken Sara och det var HALLELUJAH. Jag åt en pasta med Karl Johan-svamp, den var helt delish. Ruben och Aron delade på en soppa, stor succé hos båda, och så drack vi en smoothie efteråt. Kanske en av de godaste smoothieserna jag druckit? Mycket toddlervänligt ställe med mycket yta och tillåtande möblemang (hmm). Aron  verkade tycka att både käket och fikat var nom. 

Efter lunchen gick vi vidare till Kulturmagasinet där jag tänkte visa Aron (läs: låta Aron springa runt och pilla på allt) utställningen Sol, vind och vatten (TROR jag att den hette), så döm om min förvåning när den var bortplockad efter bara typ 100 år. Dock hade den ersatts av en djurutställning som Aron blev lite galen i. Vargen var tydligen omväxlande ett rådjur, en hund och en katt, och lodjuret var definitivt en katt fast sedan lite hund också ("AFF!"). Och räven var nog en katt. Kanske en hund dock. 

Vi fick locka med hiss för att han skulle följa med från utställningen utan utbrott, och sedan spanade vi in bibblan där vi fyndade böcker på utförsäljning och kollade in Tove Jansson-utställningen. Barndelen var supermysig! Jag var eventuellt för gammal när Kulturmagasinet byggdes så har inte hängt där själv när jag var liten, men den var verkligen grym. Vi läste lite och härjade mycket i rummet för toddlers. Älskar att det fanns en öppen pysselavdelning också där det bara var att sätta sig och måla eller bygga något - det kommer att komma väl till pass när Aron blir lite större. 

Bibliotek alltså, det är nog dagens tips!


2 kommentarer:

 1. Kultan är perfekt med barn. Fungerar även väldigt bra för bäbis eftersom det finns en stor och härlig bäbispöl där man kan hänga samtidigt som man läser saga för storebror.

  I övrigt: bra fikatips är Stenstans bageri. Ligger i krokarna runt Tant Anci och har fantastiskt goda bakverk till väldigt bra priser. Dock inte jättebarnvagnskompatibelt, men mysigt och gott. Dagens sönnsvallstips således :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. ÅH! Det ska vi testa nästa gång! Vidgar våra vyer osv. Tack för tips!

   Radera