onsdag 26 november 2014

Början till en sångpåse.


Alltså jag har ju svårt att bestämma mig för exakt hur jag ska utföra mina små projekt va, och Arons julkalender har varit ETT ENDA LÅNGT VELANDE.

Först var det olika julgransdekorationer som jag skulle göra själv, och så skulle Aron få klä granen med en grej om dagen. Så jag började så smått meeeeeen fattar 21-månaders barn julgransdekorationer? ÄR det kul?

Sedan var det en JULKRUBBA. Blandat mellan färdiga figurer och gör-det-själv, bygga upp ett stort och ganska komiskt landskap. Men neeeeeej.

Så när vi var hemma hos min guddotter i Sundsvall så trillade polletten ner. Lilla Elise hade nämligen en sångpåse med olika figurer i (jag överförklarar det här, ni vet säkert precis vad det här) som man sätter på fingret och så sjunger man om dem. Typ ett lamm = Bä bä vita lamm, ekorre = Ekorrn satt i granen, buss = Hjulen på bussen snurrar runt, runt, runt. JA NI FATTAR. Det är ju briljant! Och inte svårt att göra själv! Så jag kom på 23 figurer (plus själva påsen som de ska ligga i, som man drar figurerna från) på ett kick och kom fram till att jag bara behövde sy 3 grejer om dagen för att hinna klart till första december. Ain't gonna happen, så klart. MEN jag har gjort klart 2,5 figurer och kommer att hinna ett helt gäng till, och eftersom Aron inte har koll på konceptet adventskalender så gör det ju inget att inte alla är klara i början av december. Huvudsaken är att han får en per dag.

Så jag syr på, det är kul, jag syr fult, men Aron kommer inte att bry sig om det. Jag tror att han kommer att tycka att det är superroligt att välja figurer och sjunga sånger, så jag tror att den här adventskalendern blir en hit.

Just det: på bilden syns krokodil, stjärna och Herr Gurka. Obvi!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar