fredag 14 november 2014

Bryggartäppan på Södermalm"Sprit och piller! Nu är det fredag!" hojtade jag just när jag sköljde ner järntabletten jag fick när jag lämnade blod häromdagen med det alkoholfria rosévinet. Hälsningar, präktig.

Tidigare i dag hade Aron och jag vår sedvanliga fredagsdejt. Så himla mysigt! Vi började på lekplatsen Bryggartäppan på Gotlandsgatan på Söder, i regnet. Bryggartäppan är ju formgiven av vår favoritlekplatsskapare Tor Svae som står bakom både Båtvarvet nere i Hammarby Sjöstad (som jag skrev om här) och Mulle Meck-parken i Solna (som jag skrev om här).

Bryggartäppan var en trevlig historia: trähästen blev snabbt en Aronfavorit, och en fin bro som går mitt igenom parken var tydligen rolig att springa över. Men lekplatsen är inte lika rolig som fantastiska Båtvarvet eller Mulle Meck-parken, om man ska jämföra dem. Däremot är den ju bra mycket festligare än de flesta av lekparkerna där ute. Älskar att man kan gå in i hus och utforska, plus att de vanliga grejerna som gungor och rutschkanor finns.

Svimmar förresten lite av pepp när jag läser att en ny lekplats av Tor Svae är på gång, men byggstart om två år?! Jag som föddes utan tålamod!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar