måndag 3 november 2014

Calaverahund i papier-maché


Har ni spelat Grim Fandango? Gahd vad jag älskar det spelet. Kanske var det där mitt intresse för Dia de los muertos grundlades?

I vilket fall som helst så har jag svårt att släppa Halloween- och Dia de los muertos-pysslandet och -pyntandet. De där sockerskallarna som man använder som prydnader, till exempel, är så otroligt fina! Man kan köpa dem i Etnografiska museets shop om man vill, runt allhelgona, men de kostar 350 kronor styck. Och jag gillar ju att göra själv.

Att göra skallar av socker verkade dock svårt. Under en av mina många turer till Panduro så hittade jag en hund i papier-maché och bara "jag ska måla den här som en mexikansk dödskalle", och så gjorde jag det. Tanken var att den skulle se rolig och lite upplyftande ut, men den blev rätt läskig, haha! But I like it! Jag ska inte visa den för Aron, jag lovar, men nu börjar jag faktiskt ha tillräckligt med allhelgona-/Halloween-/Dia de los muertos-pynt för att göra en egen låda till det i källaren. Det är mitt mål. Att ha så mycket pynt till varenda högtid att det måste ha minst en egen låda i källaren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar