söndag 16 november 2014

Julpynt & julpyssel: ekollon av garn

Tack vare lite internetinspiration peppade jag hela sommaren på att det skulle bli höst och att jag skulle plocka ekollon att pyssla med. Pysselmaterial som man kan plocka själv ute i naturen? Yay!

Meeeeeeen. Och det här vet alla som testat. Eller om man skulle ha kommit på den befängda idén att googla problem med att plocka ekollon INNAN man plockade ekollon. Men SÅN framförhållning har man ju bara inte. När man tar in ekollonen och lämnar dem ifred ett tag så borrar sig feta små larver ut ur ekollonen och gräver ner sig i mattor och sånt och myser (eller dör, förmodligen). Det är ju inte farligt på något sätt, men jag är inte ett stort fan av larver. Som tur var såg jag detta fenomen medan larverna befann sig kvar på den tallrik som jag förvarade ekollonen på, så att jag kunde hiva ut alltihop från balkongen. (Det låter värre än det är, jag lovar)

Ekorrarna lämnar de ekollon som har larver i sig, tydligen. De är smarta, de där små fluffisarna. Därför är det ju ännu lättare att man som människa som är ute och plockar nedfallna ekollon får tag på just de med larver i. Men struntsamma, det hela var väldigt oskyldigt.

DÄREMOT kan man plocka de små hattarna från ekollonen och pyssla med dem. Hey-O! Här tog jag garnbollarna/pompomerna som blev över från en av spjälsängsmobilerna och limmade fast dem i hattarna. GULLIGT! De här ska få hänga i julgranen.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar