fredag 28 november 2014

Pinterestinspiration: Arons kofta.


Alltså lilla gulltrollet, aka min son. 21 månader och snacket har verkligen kommit igång. I går lärde han sig att säga följande ord:

- Tasse (kopp)
- Te
- Renard (räv)
- Train (tåg, "trrrräääää")
- Krokodil
- Kiwi
- Dans
- Pipi (kissa)
- Kissa (vi åt lunch på en restaurang och när Ruben försvann så sa jag att "pappa skulle kissa" till Aron, vilket ledde till att Aron skaldade "BABBA KSSA! BABBA KSSA!" på högsta volym tills Ruben kom tillbaka)

Många barn verkar ha svårt med bokstaven "r". Inte Aron! Han kör på sina franska gomsegels-r, vare sig han säger ord på svenska eller franska. "Rrrrrrååååå" = rådjur, och så vidare. Däremot bokstaven "n"! Svårt! "Ado" = Aron, "daaaass" = dans, renard = "rrroaaaa". Det är så KUL att språket kommer nu. Och att han kan skilja på franska och svenska. Om man frågar honom på franska vad tåg heter, så säger han "trrrrääää". Och så säger man "och vad heter det på svenska?" och då säger han "tåååå!". MIND. BLOWN.

Men jag skulle prata om Pinterest och inspiration därifrån. Jag vet inte hur andra använder sitt Pinterest, men det mesta jag pinnar gör jag med planen att jag ska göra något av det sen. Vissa pins är förstås bara fina eller gulliga eller roliga, men det mesta skulle jag säga är framtida inspirationskällor till pyssel.

Som den här koftan som Aron har på bilden. Jag pinnade den härifrån till min Baby-board och en dag så frågade jag Arons mormor (Stickgeniet Jonsson igen alltså) om hon kunde sticka en nästan likadan. Och eftersom hon är bäst så kunde hon det. Och kolla vad fin han är i den här koftan! Den är verkligen ett litet konstverk.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar