måndag 17 november 2014

Recept på chiapudding - tre sättÅh chiapudding, du nya frukostförälskelse. Vi blev kompisar i somras när vi hade ett glutenuppehåll och vi träffas fortfarande då och då. Tyvärr alldeles för sällan! Jag känner att vi börjar glida ifrån varandra. Kanske dejtar andra.

Men så tänkte jag att jag skulle mixa upp det hela lite. Testa några nya smaker. Och de här tre, de är YUMMY. Som att äta efterrätt till frukost ungefär. Receptet med hallon kommer från fantastiska matbloggen Green kitchen stories.

Chiapudding med hallon, kokos, och jordnötssmör
1 port.

100 gram hallon, färska eller tinade
Lite vaniljpulver
3 msk kokosflingor
3 msk chiafrön
2,5 dl havremjölk
Jordnötssmör

Mosa hallonen i en skål. Blanda i vaniljpulver, kokos och chiafrön, och häll sedan i mjölken. Rör om och låt svälla i kylen över natten, men blanda om en gång till efter ca 30 minuter. Servera med en klick jordnötssmör, det bryter av det syrliga.

Chiapudding med blåbär, kokosmjölk, och Birchermüsli
1 port.

100 gram blåbär, färska eller tinade
Lite vaniljpulver
3 msk chiafrön
2,5 dl kokosmjölk

Mosa blåbären i en skål. Blanda i vaniljpulver och chiafrön. Häll i kokosmjölken och rör om. Låt svälla i kylen över natten. Servera med Birchermüsli, recept här.

Chiapudding med kanel, kardemumma, och apelsin
1 port.

3 msk chiafrön
2,5 dl havremjölk
Lite vaniljpulver
2 tsk kanel
0,5 tsk kardemumma

Blanda i chiafrön och kryddorna i mjölken. Låt svälla i kylen över natten, men blanda om en gång till efter ca 30 minuter. Servera med apelsinbitar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar