lördag 8 november 2014

Totoropannkakor - pannkakor med äpple men utan mjölDet är inte alla lördagar som börjar med att man vinner en Mom of the Year Award, men i morse tror jag att jag fick till det.

Jag har ju pratat och pratat om hur Aron gillar filmen Totoro. Så här såg inbjudan till Arons ettårskalas ut, den här Totoronallen har jag sytt till honom (en kär vän, dock hävdar Arons kompis Källa att det är en säl), och Totoro var ett av de första orden som Aron sa. Nu säger han det jämt, med franskt gomsegels-r och allt. Totorrrrro. Fint ska det vara!

Och när jag såg (via Shutterbean) att I am a food blog hade Totorotemavecka och bland annat lagat de här pannkakorna så kände jag att jag ju inte kunde vara sämre. Klart ungen ska ha Totoropannkakor. Fast utan mjöl och socker i smeten så klart.

Nu kör vi!

Pannkakor med äpple och kanel men utan mjöl
Räcker till 2-3 personer ungefär

1,5 stora äpplen
4 ägg
2 tsk kanel
Kokosolja

Dekoration:
Hårt vispad grädde
Liiiiite smält mörk choklad

Skala och riv äpplena, eller skär dem i småbitar (om du har en bra stavmixer till hands). Lägg äpplena i en skål och knäck i äggen. Kör med stavmixer (särskilt om du skurit äpplet istället för att riva det) eller vispa med visp till en ganska jämn smet. Blanda i kanelen.

Stek ca 0,5 dl smet i taget i en tsk kokosolja, klicka i pyttelite extra där Totoroöronen ska vara (man kan skära till dem när pannkakan är nästan klar sen), och stek på medelvärme i några minuter på ena sidan tills hela härligheten går att vända utan att gå sönder. Stek någon minut på andra sidan.

Låt pannkakan svalna innan grädde klickas ut på magen och där ögonen ska vara. Klicka sedan försiktigt ut smält choklad med en liten sked eller så som blir pupiller, morrhår, näsa, och märkena på magen. Imponera på din unge!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar