måndag 8 december 2014

En Ponyo-figur till adventskalender


Hur kommer det sig att just december går fortast av alla månader på året? Jag tror inte att det är alla måsten som folk pratar om, vi har gjort oss av med så mycket sånt. Vi köper inga julklappar förutom en till Aron och den har jag redan hämtat i Hägerstensåsen ty vi köpte den på Blocket. Men bara för att jag vill att det ska gå suuuuupeeeeerlååååångsaaaamt så säger det bara SWIIISSSCHH så är det julafton.

Ruben och jag har kommit på en idé: att vi ska se en julfilm eller ett julavsnitt av en tv-serie varje kväll med obligatoriskt fika plus tända ljus. Hittills har vi sett Resan till julstjärnan (uppdelat på två kvällar) och nu ser jag Askungen på egen hand tillsammans med gravlaxmacka och te eftersom ingen annan orkade vara vaken. Så vi får in lite julpepp varje dag. Plus att alla annan musik är förbjuden förutom våra julspellistor på Spotify med avbrott för Arons önskningar om att höra Petey's Song från Fantastic Mr Fox, eller Tänk om jag hade en liten, liten apa med Mora Träsk. När han önskar så får han höra!

Arons adventskalender (den berömda sångpåsen med innehåll) är FORTFARANDE inte klar! Ännu värre: förut hade jag lite buffert eftersom jag låg ungefär en vecka före, men nu har jag snarare två dagars buffert. En och en halv! Jag tappade nämligen min enda synål (det är sant! Jag hade bara en!) på tunnelbanan (tror jag, det är där jag syr i alla fall) och först i dag lyckades jag köpa en ny (eller 12). Men morgondagen är kirrad i alla fall och så gjorde jag en Ponyo-figur till Ghibliuniverset som är själva kalendern. Likt? Vet inte, men ganska söt i alla fall!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar