måndag 1 december 2014

Jag och Aron går på utställning på Färgfabriken.Här kommer ett helt VÄRDELÖST tips eftersom den här utställningen stängde i går, varsågoda.

Till mitt försvar kan jag säga att jag fick nys om den här på vårt Thanksgivingkalas i lördags, och bestämde mig för att kasta mig dit med Aron redan dagen efter för att inte missa det hela.

Det handlar alltså om utställningen urSinnen på Färgfabriken. Aron var lite skeptisk när vi gick in i den mörka utställningslokalen, men sedan blev det tjo och tjim.

Utställningen bestod av en massa stationer där olika sinnen berördes. De där ögonen? Man låg i en hög av kuddar på golvet och tittade upp på dem. Filmen spelades inne i en ännu mörkare liten biobox som Aron älskade att springa ut och in i. Och min märkliga selfie tog jag under någon slags grammofontratt i tyg som hängde ner från taket som man INTE fick snurra på (vilket Aron fattade - han började gunga den i stället. Har de som gjort utställningen träffat barn förut? Ledtråd: barn förstår inte "rör inte den här skitspännande saken som hänger ner från taket precis i lagom höjd för dig").

Medan jag tog selfien hann Aron springa iväg (in i bioboxen igen) och ett annat, lite äldre barn (som var i full färd med att flyga oss och hela tratten till Pluto, den var tydligen en rymdraket) sa "nu försvann din unge!" Haha! Sedan hjälpte han mig att hämta Aron från bioboxen.

Hur som helst, synd att jag upptäckte utställningen så sent. Hoppas på mer sånt här! Mer spännande utställningar som funkar för både vuxna och barn.

Ps. Två saker:
1. Jag stängde ner mitt Twitterkonto och tog bort länken från menyn. Jag använde ju inte Twitter till något och när kontot blev hackat två gånger på kort tid (hur? Varför? Jag har ju ungefär 5 följare) så tröttnade jag. Så hej då, Twitter!
2. Jag har förstått att det är nästintill omöjligt att kommentera på min blogg. Jag ändrade i Blogger (alltså det bloggverktyg jag använder) till en annan inställning men misstänker att det inte blev så mycket enklare. Jag funderar på att öppna upp för anonyma kommentarer men tycker att det är lite läskigt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar