torsdag 4 december 2014

Julpyntsfailen.Jag har nämnt det förr, men kvällarna har varit korta den senaste tiden eftersom Aron började gå och lägga sig (ja, alltså, det är så klart vi/jag som lägger honom) först efter klockan 20. Det innebar dock inte att han vaknade särskilt mycket senare på morgonen, så nattsömnen blev lite väl kort och därför har vi nu gått ner i dagsovtid från 40 till 20 minuter. Minimalt med dagsömn alltså! Han har varit snabb i utvecklingen där, med att inte behöva sova mycket på dagarna. Och vi har följt med i svängarna och hela tiden kortat den när han börjat bli för kvällspigg.

Så nu somnar han vid 19, PERFEKT. Och jag får saker gjorda på kvällarna igen. Och NU, precis i kväll, kom jag äntligen så djupt ner i min att göra-lista att jag tog mig an julpyntslådan! Med stor pepp! Och så bara: "jag hatar allt vårt julpynt." *sad trombone*

Men alltså. Jag HAR ju en tendens att köpa eller göra saker som inte har en förankring i verkligheten, användningsmässigt. Som ljuslyktor i glas som man ska hänga upp någonstans, fast kanske inte i granen eftersom tungt pynt i granen tenderar att falla ner och levande ljus + gran = eld. Hade jag tänkt hänga dem från någon av de rustika takbjälkarna som denna trea med byggnadsår 2012 kryllar av? Eller ut från en vacker krok från den timrade väggen? Och vimpelspelet, ska det knytas fast i pelarna som vi inte har? Pappersstrutarna som jag gjorde för ett par år sedan, vad HAR man dem ens till?

Så jag plockade fram adventsljusstakarna (stor kärlek på dem i alla fall), duken (som jag inte orkar stryka), och God jul-bannern (fast minus servettblommorna som inte höll riktigt). Och så skrev jag en lista på hur jag ska styra upp julpyntet.

Listan över dåliga julpynt:
- Allt som behöver spikas eller skruvas upp på väggen (alltså till och med adventskalendern från förra året eftersom jag är så rädd för att förstöra väggarna, fast jag tänker ändå att jag kommer att använda den nästa år)
- Saker som behöver hängas från något som inte är julgranen
- Saker som bara ligger där (aka pappersstrutarna)
- Saker som är så fragila att man inte kan spara dem till nästa år, hela målet med julpynt är ju bara mer och mer (för mig, haha)


Listan över bra julpynt:
- Kuddfodral till soffan (bra impact, och blev helt förälskad i dessa)
- Dukar
- Gardiner
- Blommor
- Ljus och ljusstakar (tror jag i alla fall)
- Enkla gamla julbonader som man kan fästa på väggen med häftmassa eller tejp
- Fina tomtar och sådant av lite större storlek som kan bo ovanpå tv-skåpet eller nåt
- Mattor (vi har svår brist på mattor generellt eftersom vi har en vag plan för potträning)
- Saker som hänger från taket som är tillräckligt lätta för att fästa med lite tejp

Så man kan väl säga att jag ska göra mig av med sånt från första listan, och fixa mer av sånt från andra listan.

Jag älskar också ljusslingor, men eftersom vi har den här episka på balkongen så är allt lugnt där.

Vad har jag glömt här?

Ps. Syns det att vi har en förmögenhet i citrusfrukter? Vi köper den här lådan från Årstiderna och pressar massor av citrusjuice varje dag under säsong. MMMMMM.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar