lördag 6 december 2014

Klämma med rökt fjällröding och kall sås

Vi gjorde vårt årliga besök på Skansens julmarknad i dag. Målsättningen med marknadsbesöket är som följer:

1. Äta så mycket som möjligt
2. Köpa med så mycket godsaker som möjligt hem
3. Se så många djur som möjligt

Jag kan glädja er med att vi fick MVG i betyg på samtliga. Vi käkade hjortkorv, älg + potatismos + hjortron i tunnbröd, kolbulle, samt munkar (JA, igen med sockerfusket, men ofta är det inte i alla fall och ps: läste innehållsförteckningen och nej, won't eat it again). Vi såg ekorrar, räv, lodjur, älgar, kossor, sälar, bisonoxar, getter, grisar och alla smådjur på Lilla Skansen. Och vi köpte med oss ekologisk mögelost och en rökt fjällröding hem.

Alltså rökt fjällröding. Det måste väl ändå vara höjden av unn? Och när Aron hade somnat i kväll, dukade vi fram röding, sås, tunnbröd och lite öl plus bubbelvatten och bara njööööt.

VI HAR BLIVIT MINA FÖRÄLDRAR.

Klämma med rökt fjällröding och kall sås
För 2 personer som gillar röding JÄTTEMYCKET, annars kanske 3-4 personer

Mjukt tunnbröd, 6-8 bitar/stycken/mackor
1 rökt fjällröding
Smör
2 dl grädde
5 msk gravlaxsås
3 msk majonäs
Ev gurka

Rensa fisken.
Vispa grädden så att den är fluffig men ändå ganska lös. Blanda i gravlaxsås och majonäs och rör om ordentligt. Smaka av, det kan ev behövas mer gravlaxsås om det smakar för lite av röran.
Skiva eventuell gurka tunt.
Bred lite smör på tunnbrödet. Fördela fisken. Klicka över några skedar sås på varje klämma och lägg på några gurkskivor (kan uteslutas alltså). Vik/rulla ihop. Svimma lite av pepp.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar