fredag 16 januari 2015

Bygg en hylla av äppellådor - steg för steg

Gör en hylla med hjul av äppellådor.

Gör en hylla med hjul av äppellådor.

Gör en hylla med hjul av äppellådor.

Gör en hylla med hjul av äppellådor.

Arons rum är ju ett ständigt pågående projekt. Jag har skrivit om det förut (till exempel här och här), och det händer nya saker där inne lite hela tiden. Som det ska vara!

En sak som fattats ett tag är en liten hylla för Arons leksaker som han själv kan hämta grejer (och förhoppningsvis ställa tillbaka grejer) i. Jag ville egentligen ha en hylla i en klar färg men har inte hittat något bra loppisfynd än, och så hade vi ett par äppellådor över från när vi hade dem som tv-bänk (kolla här). Numera är ju tv:n gömd i ett skåp (så här, fast nu med mer grejer ovanpå), och äppellådorna har huserat i källaren.

Så jag tog upp de två äppellådorna som blivit över (den tredje står ovanpå tv-skåpet och rymmer Rubens läroböcker) och byggde ihop en liten hylla av dem. Så här gör man.

HYLLA AV ÄPPELLÅDOR

Material:
2 st gamla äppel-/fruktlådor
4 möbelhjul (sådana här, jag tog mina från en spånplatta med hjul som vi köpte på Granit för evigheter sedan som vi inte använder)
16 korta skruvar till hjulfästena
4 spikar
Skruvmejsel
Hammare
Ev små byrålådor som passar i hyllan

Ta en av äppellådorna och skruva fast hjulen på ena långsidan. Den här lådan kommer att bilda den nedre hyllsektionen. Jag borrade inte hål innan, träet var tillräckligt mjukt för att skruva i skruvar för hand i. Lägg sedan den andra äppellådan ovanpå lådan med hjul och spika fast dem i varandra. Nu är hyllan klar, men äppellådorna är ju ganska grovhuggna (det är lätt att få stickor och så från dem) så jag la i några överblivna grunda lådor (värst vad saker blir över hela tiden, men huvudsaken är ju att vi återanvänder och inte slänger) på hyllplanen. Och så var det klart. Hurra för förvaringsutrymme!

Aron lekte tittut i tipin medan jag fotade härligheten:
2 kommentarer:

  1. I don't understand much of it but pictures helped me!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Feel free to ask if you have any questions! :)

      Radera