måndag 12 januari 2015

Ravioli med tomatsås och pesto à la Tant Anci och Fröken Sara


Jag är så HÄRLIGT enformig, så när vi var tillbaka i Sundsvall efter jul (prick en månad efter vår senaste visit) så gick vi så klart raka vägen till restaurangen Tant Anci och Fröken Sara (som jag var mäkta impad över här) där jag beställde exakt samma sak som sist. Fylld tortellini med tomatsås och pesto och grejer, GAHD vad gott det är. Varför ändra ett fungerande koncept?

(Faktum är att vi var där EN GÅNG TILL under samma tredagarsbesök i Sundsvall, och då var det mer av fikaläge, så jag testade deras örtbröd med pesto som var nomomom - FINNS det något som inte är gott på den restaurangen? Plus smoothisen to end all smoothies.)

Jag kan ju så klart inte nöja mig med att äta den ljuva pastan med någon eller några månaders mellanrum, så jag har försökt fuska mig till en liknande variant här hemma. Absolut inte LIKA gott så klart, men det får duga tills jag åker till Sundsvall igen.

Nu kör vi!

Ravioli med tomatsås och pesto à la Tant Anci och Fröken Sara
2,5 personer (två stora och en liten alltså, alla med god aptit)

2 pkt fylld pasta*
1 gul lök
1 klyfta vitlök
1 pkt krossade tomater
Några msk tomatpuré (jag gillar fler snarare än färre, men your choice)
0,5 buljongtärningar (försöker dra ner på saltet här)
Oregano
Liiite chilipeppar
Lite svartpeppar
Rapsolja
Ost, t ex parmesan eller mmmm mozzarella

Egen pesto
Basilika
Cashewnötter
Riven parmesanost
Olivolja
Salt
Peppar

Om du gör egen pesto (man kan så klart köpa färdig grön pesto också), så börja med det. Jag har verkligen inga mängder här, jag tror att det är svårt att göra fel när det gäller pesto. Men ungefär lika mycket av cashewnötter, parmesan och basilika kanske är bra? Kör dessa tre med stavmixer eller i en mixer/matberedare. Häll på olivolja till önskad konsistens. Smaka av med salt och peppar.

Koka upp vatten till pastan i en stor kastrull.
Hacka löken och vitlöken. Fräs i en kastrull med olja i tills löken mjuknat. Häll i krossade tomater, tomatpuré, en halv buljongtärning. Låt puttra, ju längre desto bättre, men 10 minuter tycker jag är en bra riktlinje. Om den ska puttra längre så häll i lite vatten också.
I med kryddorna och ge såsen nån minut till på spisen.
Under tiden som såsen puttrar, skicka i pastan i det kokande vattnet.
Servera pastan med tomatsås, en klick pesto och ost (riven parmesan eller bitar av mozzarella som får smälta ovanpå den varma maten). Och så är det svingott med valnötter, en grönsallad, och oliver till.

* Jag hittade EKOLOGISK fryst fylld pasta på Ica som ligger vid tunnelbanan på Folkungagatan och i Ica Ringen här i Stockholm. Den kanske finns i fler Icabutiker? Hur som helst var den väldigt god.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar