torsdag 22 januari 2015

Saker som hänt nyligen


Förra helgen var det Formexmässa! Jag älskar Formex. Att bara gå runt och kolla på en miljard snygga grejer i flera timmar, njut alltså. Egentiiiiid.

Här rumsterar världens bästa Annika från Ekotjusigt runt i en väska. Och apropå väskor och Formex så såg jag de här fiiiiina och ekologiska (med naturgarvat skinn) som jag köper direkt om Ekotjusigt kommer att ta in dem.


Den här lilla botanist-väskan var väl inte helt eko direkt - det var något förstoringsglas i plast däri - men gaaaah vad fin! Och trädgårdsverktygen och blompressen.


Aron har en båt från Plan toys som han gillar att kasta från badkaret (that's how he roll), men det här piratskeppet var ju något alldeles extra. Och Plan toys leksaker över huvud taget, love them!


Hela Formexmässan gick jag runt och pratade om att jag skulle starta en webbshop och sälja något, till exempel rutiga och giftfria papperssugrör. Hohoho. Får nog jobba lite på den affärsidén. Och det var Formex det!Så här ser det ut när vi kvällsfikar, Ruben och jag, efter att Aron har somnat och jag inte orkar flytta hans tågbana från vardagsrumsbordet. Lillen! Tåg är verkligen det bästa som finns för honom.


En lång parantes här, håll i hatten: Hela den här hösten var lite terror. Aron var i en utvecklingsfas som var så där rolig (å andra sidan, vilka utvecklingsfaser är roliga?) och ammade vääääldigt mycket. Jag bestämde mig ganska tidigt för att försöka amma länge, särskilt som de första tio månaderna var tuffa med kärlkramp och grejer, så jag ville att vi skulle få ha en lång och mysig amningsperiod när allt gick lättare.

Men under hösten var det inte så mysigt. Det var liksom amning heeeela tiden eftersom Aron var i den här fasen, och det inkluderade amning ungefär hela tiden på nätterna också. Jag vet inte ens hur jag klarade av att jobba medan jag sovit så otroligt lite, men det gick.

Under jullovet fick jag nog helt plötsligt nog en dag och slutade amma megatvärt, på dagarna, och drog in på nattamningarna. Och för snart två veckor sedan bestämde jag mig för att sluta helt.

Och sedan dess har Aron sovit så himla mycket bättre. Inte bara färre vakningar på nätterna, utan längre sovmorgnar också. Aron, som vanligtvis vaknar vid 5 - eller tidigare - sover ofta till 7-7:30.

Så nu till den här bilden. I morse gick jag upp kl 7, FÖRE resten av familjen, och lagade chilaquiles, smoothies, och fruktsallad. Att ha sovit så mycket på natten att jag orkar kliva upp innan jag absolut måste och att vara PIGG. Ljuuuuvligt.


Och Ruben ville inte vara sämre, så när jag kom hem från jobbet hade han stekt tonfisk och gjort home fries och tsatsiki. Gooooooott!


Slutligen: TULPANER!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar