lördag 17 januari 2015

Snacksmix to end all snacksmix


Jag vet inte om just snacksmix är något vi brukar prata om här i Sverige direkt, jag tror inte det. Man äter väl sin chipspåse och är nöjd med det, typ? Inte hålla på med att blanda saker och ting, väl?

Men i Uuuuuuuusa så är det tydligen grejen. Snacksmix kan man äta till mellis, servera till drinkar, äta i stället för frukost, lunch eller middag, eller bara mosa ner, blanda med vatten, och inta via dropp.

SKOJAR.

Jag läste i alla fall om favoritbloggen Shutterbeans bästa snacksblandning här för ett tag sedan, men det var inte förrän bästa Aunt Peaches skrev om SIN variant (här) vilken faktiskt innebar lite matlagande (kan man väl säga) som jag blev nyfiken på riktigt.

Så jag bestämde mig för att testa. Jag köpte ett paket Havrefras, en påse salta nötter (extra stora), en påse blandade salta mandlar, och sådana där salta pinnar-pretzels. Jag skippade Worcestershiresåsen (vem i Sverige har sån hemma? Inte jag!) och bytte ut sesamoljan mot jordnötsolja (för DET hade jag hemma), minskade på sockret, och la till en rejäl dos Srirachasås.

Och nu har Ruben och jag gått förbi plåtarna som snacksmixen ligger och svalnar på efter två omgångar i ugnen (allt enligt receptet) och smygätit frenetiskt. Till och med när jag känner att jag borde sluta så är det så gott att det är omöjligt att sluta äta. Man liksom dras ut i köket hela tiden. Aron undrade vad vi höll på med och skulle absolut smaka, men eftersom den är rätt spicy (tack vare Srirachan), salt (pga allt) och dessutom lite söt (socker socker socker) så fick vi avleda hans uppmärksamhet med bus och pruttar på magen.

Så jag kanske inte gör det här igen inför en vanlig myskväll i soffan, pga hälsofara, men om det vankas fest - då blir det åka av.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar