onsdag 4 februari 2015

Laga en fotbollsstadion av guacamole


Super Booooowl! Om jag hade varit en Spice Girl back in the day så hade jag inte varit Sporty Spice direkt, men när det kommer till amerikansk fotboll så är jag plötsligt ganska sportintresserad. Och Super Bowl är ju höjdpunkternas höjdpunkt när det kommer till det.

Nu är det inte direkt läge att sitta uppe hela natten för att följa eventet i realtid (som vi gjorde för några år sedan, Ruben och jag) eftersom sömn är lite av en bristvara och ICKET något man slänger bort chansen till bara så där när man har en snart tvååring som kommer att kliva upp och leka med tågbana klockan 06:30, oberoende av att mamma och pappa har kollat på sport hela natten och behöver sova ut, sanna mina ord, men för oss går det lika bra att se hela matchen två kvällar senare TROTS att vi redan vet resultatet.*

Och lite av målet med just den här dejten (förutom att göra något roligt på tumanhand), som var en av 12 dejter med din fru-presenten, var att jag äntligen skulle få sätta ihop och servera en station byggd av gucca. Bildgoogla "guacamole stadium", det är en helt ny värld som öppnar sig. Det här har jag drömt om i flera månader.

Nu kör vi!Guacamole stadium
4 pers typ

5 avokado
Saften av 1,5 lime
Salt
2 dl creme fraiche
2 stora morötter
1 gurka
1 påse nachos, salta
1 påse nachos, chili
1 burk ostdipp (från tacohyllan. Visste du att den innehåller hela 4% ost? Inget vi normalt sett skulle äta pga oklart innehåll, men for one night only)
1 burk tacosås
1 burk skivade jalapeños
4 vegetariska hot dogs
1 sats pinndeg, se nedan

Alkoholfria öl
Limeklyftor

Pinndeg
2,5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
0,5 tsk salt
1 dl vatten

Pinndeg: Blanda vetemjöl, bakpulver och salt i en bunke. Blanda i vattnet och knåda ihop till en deg. Klart!

Guccastadion: Mosa avokadosarna, pressa i limen och smaka av med salt. Bred ut guacamolen i en rektangulär form. Ta några matskedar creme fraiche, lägg i en spritserpåse, klipp av ett hörn, och spritsa linjerna på "planen" (guccan). Häll upp resten av creme fraichen i en liten skål och servera som dipp.

Vegetariska pigs in a blanket: Stek de vegetariska hot dogsen lite lätt i lite olja. Skär varje hotdog i tre bitar. Dela pinndegen i 12 bitar och rulla ut dem till korvar. Linda en degkorv runt varje korvbit. In med hela härligheten i ugnen på 200 grader i 5-8 minuter, kolla när degen ser klar ut. Lägg upp i en liten form.

Skala morötterna och skär dem och gurkan i stavar. Lägg upp i varsin form.
Häll upp jalapeñosarna i en skål. Häll upp ostdippen i en skål. Häll upp tacosåsen i en skål.

Ställ alla formar så att de bildar en amerikansk fotbollsstadion gjord av mat. Servera med öl och limeklyftor. Episk snacksbricka serverad!


* Ruben innan Eventet: "Alltså, vi KOMMER ju att få reda på resultatet innan vi hinner se matchen, men det spelar ingen roll." Jag: "Jag kommer inte att ha en aning, jag känner inga andra som är intresserade av amerikansk fotboll och jag följer inga som har koll i sociala medier." OCH VAD HÄNDER? Öppnar Instagram på måndagsmorgonen och FÖRSTA inlägget i min feed, från kakbakarmamman i USA, avslöjar att Hawks förlorade. Jag visste alltså INNAN Ruben. Faaaaaail.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar