måndag 23 februari 2015

Gör en tåggirland av crepepapper

Girlander av crepepapper i form av tåg att hänga i taket.

Girlander av crepepapper i form av tåg att hänga i taket.

Har jag nämnt att Aron gillar tåg?

SKOJAR!

Det är dags för 2-årskalas snart och jag älskar att temat var en no-brainer. De här girlanderna i form av lok är extremt lätta att göra, jag frihandsklippte och tejpade upp alla tolv stycken under ett par timmar medan jag tittade på några avsnitt av Once Upon A Time. Mmmm, bra serie.

Tillbaka till girlanderna! Aron blev helt otroligt peppad när han upptäckte alla lok i taket i morse. Han skulle självklart räkna dem (ny favoritsysselsättning, en dag räknade han till sju musik). Tydligen var det fyra tåg. "En, tååå, tje, hyyyra tååå!"

Så här gör man.

TÅGGIRLANDER

Material:
Crepepapper
Sax
Papperstejp

Ta ett färdigvikt crepepapper (typ ett sån här). Klipp av 10-15 cm. Sedan är det bara att klippa ut formen, börja i ena vikta kanten, ungefär så här:

Mall för tågformade girlander.Vik försiktigt crepepappershögen för att kunna klippa ut fönstret.

Sedan är det bara att veckla ut girlanden, trimma bort eventuella halva lok i början eller slutet av girlanden, och fästa den i taket med papperstejp. Upprepa en massa gånger i flera olika färger.

Annat kul till kalaset: Tårtdekoration med vimplar, piñata, tårtfat av papp, inbjudningar med tågtema, pannkakstårta, tårta utan socker.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar