tisdag 17 februari 2015

Kalasinbjudan med tågtema i en burk

Snaaaaart, mycket snaaaaart är det dags för Arons tvåårskalas! Så snart att de här inbjudningarna borde varit gjorda för längesen, men i kväll skred jag alltså äntligen till verket.

Eftersom temat på kalaset är tåg (ingen överraskning där, Arons två leksakståg är i princip det enda han lekt med det senaste halvåret och han väcker oss varje morgon med ett "dags tågbana!") så ville jag att inbjudningarna skulle visa det. I morse på väg till jobbet hittade jag de här bokstavsvagnarna som passar till de vanliga tågbanorna i trä på Krabats hemsida och de var ju helt perfekta. A för Aron.

Så här enkelt är det.

Kalasinbjudan i en burk

Material:
Bokstavstågvagn
Silkespapper
Burk med lock
Papper
Skrivare
Sax
Penna
Tjockt papper/kartong
Hålslag
Klistermärke
Bomullssnöre

Skrynkla ihop en bit silkespapper och lägg det i botten på burken. Lägg tågvagnen ovanpå och skruva på locket.
Rita en cirkel i ett designprogram på datorn, som passar för att täcka locket på burken. Skriv eller rita något fint. Jag skrev alltså "Kalas!" och "Inbjudan till [kompisens namn]". Skriv ut på lite tjockare skrivarpapper eller dekalfolie, klipp ut och klistra på locket.
Klipp ut en etikett av tjockt papper eller kartong. Skriv info om kalaset på ena sidan. Klistra eventuellt ett klistermärke eller rita på andra sidan. Gör ett hål i etiketten med hålslaget och trä igenom bomullssnöret. Linda bomullssnöret runt locket och knyt fast det. Klart!

Precis så enkelt är det.

Annat kul till kalaset: Tårtdekoration med vimplar, kakfat i papppiñata, tåggirland, pannkakstårta, tårta utan socker.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar