måndag 23 mars 2015

Bygg äggkoppar på fötterAron har ju precis fyllt två år, och tack vare hans fantastiska förskola är han redan van att skapa saker. Så när jag plockar fram kartong, eller tyg, eller crepepapper, och lim, vattenfärger, klistermärken eller tuschpennor så vet han vad som gäller. Så härligt pepp! Och jag bara dööööör av glädje, jag får kreera tillsammans med mitt barn. A dream come true!

Så jag gick förbi Panduro på väg hem från jobbet och köpte de här kycklingfötterna i metall, plus lite klistermärken, och åkte hem till Aronpuss och så skred vi till verket direkt. Det här är alltså ett perfekt projekt att göra med någon som är ganska liten. Aron fick rita med tuschpennor och klistra klistermärken och var supernöjd med det. Jag klippte fjädrar i papper och satte fast fötterna.

Det här är förmodligen de vingligaste äggkopparna i äggkoppars historia, så om man vill kan man skippa fötterna (trots otroligt GULLIGT att äggkopparna har fötter). Eller sätta fast fötterna, fotografera, och ta av dem igen. Haha!

ÄGGKOPPAR PÅ FÖTTER

Material:
Tom äggkartong
Kycklingfötter i metall
Sax
Tuschpennor
Klistermärken
Papp i olika färger
Papperstejp

Klipp ut "äggkoppar" av äggkartongens botten. Dekorera med tuschpennor och klistermärken.
Klipp fjädrar av papp. Fäst på baksidan av äggkoppen med ett klistermärke eller tejp.
Tryck fötterna igenom botten på äggkoppen och se till att de sitter på plats genom att linda lite tejp runt toppen av dem.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar