onsdag 4 mars 2015

Bygg ett kakfat med våningar till barnkalaset

Kalasdukning med kakfat av papp.
Kakfat av papp.


Snittar till barnkalaset - ostmackor som stansats till barnets namn.

Popcorn i pappmuggar från Tiger.

Chokladtårta utan socker.

There ain't no party like a barnkalas party, 'cause the barnkalas party don't stop.

Förutom att det faktiskt tog slut, efter ungefär två timmar, när alla var färdiglekta och behövde en paus. För min del skulle det kunnat pågå mycket längre, alla ungarna lekte så fint tyckte jag, inte mycket drama alls, och så hade vi ju bjudit in alla föräldrar också och hade minst lika kul när vi hängde med dem som ungarna hade.

Plus i kanten för barnkalas också, saker och ting behöver inte vara så uppstyrda. Inga festdekorationer som behöver matcha (om de nu nånsin BEHÖVER det, kanske något man strävar efter ibland i alla fall), inga höga krav på det som serveras (i vårt fall av Ruben gjorda sockerfria bakverk gjorda på dadlar och aprikoser, de slank ner kan man säga), finns det lite ballonger så är alla nöjda. Sen att jag älskar pyssel och tar vara på varje tillfälle, det är en annan sak. Det är liksom inte barnen som kommer med de kraven direkt.

Kakfatet däruppe, som man lätt kan bygga flera våningar på, tog ingen tid alls att sno ihop kvällen innan kalaset. Inte var det krävande iform av material heller. Men ganska festligt, eller hur? Och när kalaset är över kan man lägga det i pappersåtervinningen.

KAKFAT AV PAPP

Material:
3 tomma hushållspappersrullar (fler om det ska bli flera våningar)
Lite papp
1 papptallrik (fler om det ska bli flera våningar)
Crepepapper
Häftapparat
Sax
Papperskniv
Lim

Skär av två hushållspappersrullar på mitten. Klipp till bitar av crepepapper i samma höjd och linda runt alla fyra pappersrullarna. Häfta fast crepepapperet. Skär av den tredje pappersrullen ungefär vid 2/3 och använd den största biten. Upprepa proceduren med crepepapperet.
Klipp eventuellt lite fint mönster runt kanterna på papptallriken. Limma fast de fyra korta pappersrullarna i botten av papptallriken, och limma den långa i mitten ovanpå.
Klipp två lika stora ovaler av papp och två av crepepapper. Häfta ihop dem så att pappovalerna är i mitten och crepepapperet utanpå.
Klipp ut en siffra eller någon annan symbol av crepepapper av en annan färg och häfta fast på ovalen. Fäst ovalen med häftapparat längst uppe på den långa papprullen på kakfatet. Klart!

Annat kul till kalaset: Tårtdekoration med vimplar, piñata, tåggirland, inbjudningar med tågtema, pannkakstårta, tårta utan socker.  


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar