söndag 15 mars 2015

Gör Totoro-inspirerade påskägg

Totoro-inspirerade påskägg.

Det känns som om cirka 50 procent av mitt pysslande går ut på att göra Totoro av allt som man kan göra Totoro av. Som Totoronallen, Totoropannkakor, en adventskalender med en massa Studio Ghibli-figurer, och inbjudningskorten till Arons ettårskalas förra året.

Jag vet inte ens när vi kollade på Totorofilmen sist men allt som har med Totoro att göra står fortfarande högt i kurs hos minsta herr Brundell (även om han inte är intresserad av själva filmen). Sååååå han ska få de här små påskäggen i form av Totoro, mellantotoro och minitotoro (HAR de några andra namn?) fyllda med russinaskar, något snacks som han får äta, och kanske någon leksak.

Och så här gör man:

TOTORO-INSPIRERADE PÅSKÄGG

Material:
3 st påskägg i brun papp i 3 olika storlekar
Crepepapper, vitt och ljusblått
Tuschpennor
Vitt papper (vanligt skrivarpapper eller tunnare är bra)
Lim

För det stora Totoroägget: Klipp ut en cirkel av det vita papperet som ska vara Totoros mage. Klipp ut två små runda cirklar till ögonen. Rita dit pupiller på ögonen och Totoros fläckar (upp och nedvända V, ungefär) på den stora cirkeln. Limma fast magen och ögonen på det stora påskäggets ena sida. Rita dit näsa, mun och morrhår. Klipp ut öron av det vita papperet och fäst mellan ägghalvorna.
För den blå mellantotoron: Ta isär påskägghalvorna och stryk lim över hela utsidorna av båda halvorna. Tryck fast blått crepepapper och klipp bort överflödet. Klipp ut en cirkel av det vita papperet som ska vara Totoros mage. Klipp ut två små runda cirklar till ögonen. Rita dit pupiller på ögonen och Totoros fläckar på den stora cirkeln. Limma fast magen och ögonen på det mellanstora påskäggets ena sida. Rita dit näsa. Klipp ut öron av det vita papperet, måla det blått med en tuschpenna och fäst mellan ägghalvorna.
För den vita minitotoron: Ta isär påskägghalvorna och stryk lim över hela utsidorna av båda halvorna. Tryck fast vitt crepepapper och klipp bort överflödet. Klipp ut två små runda cirklar till ögonen. Rita dit pupiller på ögonen och limma fast dem på det lilla påskäggets ena sida. Klipp ut öron av det vita papperet och fäst mellan ägghalvorna.

Påskägg inspirerade av Totoro.


6 kommentarer:

 1. Alltså detta är helt sagolikt, så himla kul och fin idé! Jag försökte göra ett muminägg förra året vilket misslyckades totalt, men med utgångspunkt i den här guiden kanske jag gör ett nytt försök. Gillar dina andra Totoroprojekt också - så ljuvliga!

  Jag är lite sugen på att sammanställa ett blogginlägg med kreativa grejer en kan göra om våren/till påsk. Vore det okej om jag delade en av dina bilder där? Jag länkar naturligtvis tillbaka! Gjorde samma sak förra året om du vill se en referens på hur det ungefär kommer se ut: http://aliciasivert.blogspot.se/2014/04/paskpeppen-2014.html

  Glada vårhälsningar!
  Alicia

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gud vad kul att du gillar dem!! Och vilken fantastisk blogg du har!

   Du får så klart jättegärna ha med äggen i din sammanställning. Nu måste jag genast bingeläsa din blogg, verkar ju finnas hur mycket inspiration som helst att hitta där!

   /Sandra

   Radera
  2. Alltså du har gjort min dag! Kommer hem från läääängsta arbetspasset, svettig och slut och får läsa dels detta underbara (TACK!!! x2) och dels att du tar bort ordet 'pyssel' från bloggen! Så. himla. bra. blev denna kväll på ett ögonblick! :D

   Du har själv en underbar blogg! Mycket glad att ha hittat hit (via craftgawker), nu blir det många återbesök vill jag lova :)

   Radera
  3. Klappat och klartt! Tack för att jag fick dela dig :) Här är resultatet: http://aliciasivert.blogspot.se/2015/03/paskpeppen-2015.html

   Glad påsk!

   Radera
  4. Vad kul! Och fint! Tack själv för att du tipsar och länkar. :)
   Mycket ny inspiration att hitta via ditt inlägg!

   Radera