lördag 18 april 2015

Bygg en skohylla av en äppellådaAlltså jag har gått blivit lite av en hoarder. Jag brukade vara Sveriges kanske främsta expert på att rensa och göra mig av med saker/kläder (nåja) meeeeen nu sparar jag saker "som kan komma till användning" i "framtiden". Det är så här det börjar. Snart kommer det att ligga högar med gamla tidningar från golv till tak med bara en smal gång öppen så att man kan gå från dörren till köket men that's it.

MEN de här äppellådorna, de som en gång var en tv-bänk, och där två blev en hylla för leksaker,  och den tredje har agerat bokhylla ovanpå tv-skåpet (skymtar förbi här), de har ändå återbetalat sin tid som platsupptagare i källaren. För nu har den tredje lådan (formerly known as bokhylla) blivit apsnygg skohylla i problemrummet hallen. Tack vare skohyllan så känns faktiskt inte hallen fullt så bedrövlig längre. Och skohyllans ben är dessutom också återbruk, från våra förra tv-bänk/skohylla/hallmöbel, vars ben jag sprayade med guldfärg för flera år sedan och som jag också sparat i källaren.

Det här med att spara allt i källaren kanske inte är en så dum idé ändå.

Och ps: båda paren av svarta skor på bilden är episka och oanvända fynd från loppis/Naturskyddsföreningens klädbytardag. I loves the loppis.

SKOHYLLA AV TRÄLÅDA

Material:
Fruktlåda/trälåda/äppellåda
Ben (återbrukade, eller så kan man t ex använda träklossar från leksakslådan och spika fast)
Borr
Skruvar

Markera ut var fästena till benen ska sitta med en spik eller skruvmejsel eller något annat vasst. Borra hål för fästena. Skruva fast benen. Klart. Enklast i världen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar