tisdag 28 april 2015

Glass utan socker


Gör egen glass utan socker.

Gör egen glass utan socker.

Gör egen glass utan socker.

Var har jag varit? Vad har hänt? Jag förstår att ni varit vansinnigt oroliga.

Okej, så ingen har märkt att jag inte har skrivit något inlägg på tio dagar. Och anledningen till det (som absolut ingen undrar över) är mest att jag börjat med rodd. I båt, alltså. På vatten. Överförklarar det här eftersom alla jag hittills berättat om det här för utgår från att jag börjat med rodd i roddmaskin på gym. Vem börjar med roddmaskin? Är det inte bara något man gör som del av sitt träningsprogram?

Så på en vecka har jag rott fem (5) gånger (på vatten alltså) varav en (1) tävling (!) där mitt lag kom sist. Plus haft en näradödenupplevelse för de där båtarna är så sjuuuuukt vingliga och vattnet är så sjuuuukt kallt. Jag har inte ramlat i, men det var NÄRA.

Och under tiden så har Aron blivit ganska besatt av glass. Denna kalla, söta historia som han KNAPPT ens smakat men som han ändå blivit så medveten om. Jag vet ju att de inte äter sötsaker på förskolan, så vet inte var han fått det ifrån. Han märker väl på något sätt att det är något viktigt, det som nämns i en bok här, skymtar förbi i en Ghibli-film där (obs, jag pratar fortfarande om glass). Därför tänkte jag att det var läge att introducera en glass utan socker (men full av nyttigheter). Själva idén är en kombo av något som Annika på Ekotjusigt skrev på sin Instagram för ett tag sedan och ett kalasreportage i senaste numret av Family Living. Det här är helt enkelt frusen smoothie på pinne. Aron tyckte att det var FANTASTISKT.

Nu kör vi.

GLASS UTAN SOCKER

12 små glassar

Ingredienser:
5 st frusna jordgubbar
10 st frusna blåbär
1/3 frusen banan
2 dl äppeljuice
2 dl havremjölk

12 shotsglas
6 st sugrör i papper

Mixa alla ingredienser med en stavmixer. Fördela i shotsglasen. Ställ in i frysen i 1 till 1,5 timmar, tills smoothien har fryst lite. Stick ner ett halvt sugrör i mitten av glaset, och låt smoothien frysa till sig i ytterligare några timmar.
När det är dags att käka glass: spola utsidan av glaset i varmt vatten så att glassen går att lossa. Servera!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar