söndag 3 maj 2015

Girlanger till Valborg och Cinco de Mayo

Förra året firade jag Cinco de Mayo två månader för sent, i år blev det fem dagar för tidigt. Men när Ruben och jag bestämde att vi skulle ha Valborgsfest så kunde vi inte hålla oss från att slå ihop högtiderna och bjuda på FIESTA. Så det blev chilaquiles (vilket är den göttigaste rätten jag vet), och tortillas med olika fyllningar. Samt öl nästan utan alkohol och barnvänliga drinkar på äppeljuice + kolsyrat vatten + lime + frusna jordgubbar, gucca och nachos, och sånt.

Men kanske ändå viktigare: tåggirlangerna från Arons tvåårskalas fick TILL SLUT flytta in i hans rum för att ge plats till enkla girlangerna i crepepapper och den här porträttgirlangen. Porträtten ritade jag själv i Photoshop, på frihand eller ovanpå faktiska foton, av Frida Kahlo, en herre med mustasch och hatt, och min farmor Valborg. Väldigt nöjd över kombon där.

Nu kör vi!

ENKEL GIRLANG I CREPEPAPPER

Material:
Crepepapper i flera färger
Sax
Lim
Snöre

Klipp ut dubbelvikta fyrkanter av crepepapper, ca 25 x 25 cm. Klipp eller riv remsor nedifrån upp mot vikningen, ungefär 3/4 av hela rutan. Vik upp papperet och limma lite på insidan av den hela delen av rutan. Lägg snöret i vikningen och vik ihop. 6-8 kvadrater är lagom för en girlang.GIRLANG AV PORTRÄTT

Material:
Ansikten, antingen skapta i t ex Photoshop, eller urklippta ur tidningar och kopierade i färgkopiator
Snöre
Sax
Lim

Skriv ut frilagda porträtt (jag använde 10 st till min girlang, de är ca 10 cm höga var). Obs att girlangen är dubbelsidig, så man behöver 10 st "vanliga", och 10 st spegelvända.
Klipp ut porträtten. Limma på baksidan av en bild i taget, lägg snöret emellan, och klistra fast en spegelvänd bild ovanpå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar