tisdag 30 juni 2015

Gör en ekologisk tygpåse med giftfritt tryck
Har jag sagt att jag spelar i band? Jag tror det var runt Allhelgona förra året som Ruben och jag vräkte ur oss frågan om att bilda band till våra kompisar Johannes och Annika. På nyårsafton lyckades vi enas om en första låt att repa in. Och sedan har vi faktiskt repat en massa gånger, hela våren, helt otippat.

Så när de skulle komma på middag för någon vecka sedan hade jag kommit på en idé. Jag skulle göra MERCHANDISE. Närmare bestämt tygpåsar med bandets namn på (vilket är Bandet!! Bandet!!! - fråga inte) att fylla med pärmar med alla not/ackord/text-papper i, plus lite gott att antingen äta själv eller att muta barnen med så att vi kan repa i lugn och ro. Ruben är ju härdar som levt med mina idéer i många år nu, men Annika och Johannes blev mycket peppade:Det här är så enkelt att det nästan är löjligt, men det kan vara ett bra tips för någon som vill göra egna tygpåsar med tryck.

EKOLOGISKA TYGPÅSAR MED GIFTFRITT TRYCK


Material:
Ekologisk tygpåse (köp eller sy själv)
Giftfria textilpennor (Annika säljer dem här, perfekt grej att använda tillsammans med barn)
Strykjärn
Tidningspapper som inte färgar av sig på tyget, eller t ex tjockare hushållspapper

Det här är det enda man behöver göra: rita eller skriv på tygpåsen. Lägg papper under tyget och mellan strykjärnet och tyget och stryk tills ingen färg hamnar på papperet. Klart. Funkar så klart på andra grejer av tyg: t-shirts, tajts, skor (svårstruket, möjligen), kökshanddukar...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar