lördag 4 juli 2015

Alkoholfri drink med ciderVi var på äventyr i Katrineholm nyligen, hela lilla familjen, och bodde på Dufweholms herrgård. Det var ett fantastiskt ställe, både herrgården och området runtomkring. När vi kom in på vårt rum så låg det en nalle på sängen. "NALLE!" ropade Aron genast, och så fick den följa med oss överallt därefter. Den var ute och rodde med oss på sjön (två gånger!), följde med och åt middag på en annan herrgård (det vimlar tydligen av herrgårdar där), och fick sova med oss i sängen. Och sen fick den faktiskt följa med hem också. Jag frågade Aron om nallen kunde stanna kvar på hotellet där den bodde, men svaret var ett bestämt nej. Han är en tuff förhandlare, min avkomma.
På herrgården fanns också en receptionist/servitör/bartender/flytvästutdelare som blandade jättegoda alkoholfria drinkar till oss. Jag stod och hängde och kollade hur han gjorde, och efterapade konceptet när vi kom hem igen. Snabbt, lite väl sött kanske, men mycket gott!

ALKOHOLFRI DRINK MED CIDER

2 drinkar

Ingredienser:
1/2 flaska Kiviks alkoholfria herrgårdscider, gärna ekologisk 
1,5 dl outspädd saft, vi använde ekologisk skogssaft
1 citron
Is

Lägg ett gäng isbitar i två höga drinkglas. Pressa över citronen, hälften i varje glas. Fördela saften. Häll på cidern, gärna över baksidan på en sked för att förhindra att saften och cidern blandar sig för mycket. Rör om lite försiktigt med en drinkpinne. Avnjut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar