torsdag 2 juli 2015

Bygg en blombänk av trä
Ruben är helt klart trädgårdsmästaren och blomexperten av oss två och har fyllt båda våra balkonger med en massa blommor och ätbara växter. Kolla blomlådorna med olika kryddor i, till exempel. Sjukt smidigt!

Så jag hjälpte till lite med balkongfixandet genom att bygga en blombänk i vinkel till ena hörnet, så att krukorna slapp stå direkt på golvet. Jag använde obehandlat trä, som jag hoppas ska utstå en massa väder och vind och gråna fint om ett år eller två. 147 spänn i materialkostnad, en timmes jobb. Bob's your uncle.BLOMBÄNK AV TRÄ

Material:
2 plankor (mina är ca 115 cm och 53 cm, men det beror ju på vilket utrymme som ska fyllas)
6 ben (jag valde 50 cm höga ben som jag sågade till av en träpinne som var 300 x 45 x 45 cm)
6 st skruvar
3 st träpluggar (6 mm i diameter)
Skruvdragare/borr
Penna
Linjal/tumstock

Mät ut och markera tre ställen på sidan av den ena plankan, och mät ut och markera motsvarande på änden av den andra plankan för att kunna hålla ihop bänken i hörnet. Borra håll vid alla markeringar, och sätt i träpluggar i hålen i ett av plankorna. Så här:

Sätt ihop plankorna.
Mät ut mittpunkten på benen där de ska skruvas ihop med plankorna, markera, och borra hål (med en borr som är motsvarande skruvarna). Rita ut var benen ska skruvas fast på plankorna, mät ut mitten av det, och borra igenom plankorna där. Jag placerade benen i hörnet på diagonalen.
Ställ ut benen där bänken ska stå och lägg på plankorna. Se till att hålen genom plankorna matchar hålen i benen. Dra igenom skruvar.

Oooooch nu är det klart. På med blommorna bara! Inte världens stabilaste bänk om man väljer höga ben, om man vill göra det stabilare så bör man ha någon form av stöd mellan bänkens ben, men så avancerat ville jag inte göra det.

Och ett annat tips - smart upphängning av ljusslinga med hjälp av pinnar från skogen (som vanligt):Inga kommentarer:

Skicka en kommentar