söndag 27 september 2015

Saker som hänt nyligen

Det var ett tag sedan jag visade upp bilder på saker som hänt nyligen, så man får ta det här "nyligen" med en nypa salt då. Vi kan kalla det en sammanfattning av den Brundellska sommaren!

Hittade recept på nypontrifle i ett nummer av Lantliv mat & vin. Plockade nypon och lagade den här ljuva efterrätten. Den kommer att göra comeback på nyårsafton, sanna mina ord!

Aron har faktiskt börja vakna senare på mornarna nu, han har ju annars varit känd för att vilja kliva upp vid 5. Det här är någon gång då han fortfarande klev upp tidigt och jag inte orkade klä på oss utan gick ut i pyjamas respektive morgonrock och ritade med kritor på gatan.


Sommaren började med en tur till Eskilstuna Zoo. Aron vågade inte klappa den här gulliga ödlan, men ödlan fick i alla fall klappa Aron lite på handen med svansen. 


Att mata alpackor som är dubbelt så stora som en själv är tydligen inte läskigt däremot.

Midsommar! "Ta av mig den jävla kransen omedelbart."

På kyrkogården i Haverö för att hjälpa mormor att plantera blommor på gravar.

Jag har lagat och förätit mig på bao (det tog två gånger). Dock den perfekta maten att ta med till sjön när man ska bada, och enkel att göra vegetarisk genom att fylla med ägg, champinjoner och salladslök. 

Och så var vi ju till Katrineholm också, det här stället (Djulö herrgård) var en favorit.

Mischa! Hunden som vi är extraföräldrar till. Här fick han följa med till sjön och bada, han fick springa bredvid våra cyklar dit, mycket uppskattat tror jag. Och sedan cyklade vi till en park och grillade och spelade boll. Eventuellt fick husse och matte bära hem hunden på grund av utmattning efter det här.

Har jag sagt att vi köpte boken Green Kitchen Travels i början av sommaren? Sedan dess har vi lagat vääääldigt mycket mat från den. Till exempel den här soppan som jag gjort säkert tio gånger redan, Harirasoppa med dadlar. MMMMM.

Och acaitallrik med egen müsli. Mycket poppis hos den yngre generationen Brundell.

Vi åkte till Skagen för första gången också. Fantastiskt ställe! Vi har redan bokat in nästa sommars semester där tillsammans med resten av vårt band. Käääärlek.

Självklart har vi byggt tågbanor också. Massor av tågbanor. 

Yogasmoothie, även den från Green Kitchen Travels. Första gången jag drack smoothie med massa spenat och grejer i. It was delish.

Vi har varit massor vid poolen (när vi inte cyklat till sjön) och käkat veggoburgare till lunch. 

Den här chokladtårtan kommer också från Green Kitchen Travels (surprise, surprise). Den är helt sjukt god, vår nya födelsedagsfavorit!

Ruben fyllde år och vi gick till Fjärilshuset för att fira. Bland annat.

Jag har gjort dikter av Lolcatz kylskålspoesi. Det är så sjukt kul. Men mer om det senare.

Under sommaren började jag äta allt mer socker IGEN (slutade ju att äta vanligt socker i juni förra året) så jag fick sluta helt med det härom veckan. Det GICK bara inte. Att göra efterrätter av dadlar funkar så mycket bättre, dels för att det är så meckigt att man inte kan trycka i sig det i tid och otid. Den här tryffeltårtan kommer från boken Smarta sötsaker och är nog det godaste jag nånsin ätit i chokladkakeväg!

Jag sydde och målade ÄNTLIGEN den här planteringslådan till Aron (jag har haft den på min mentala att göra-lista i eeeeevigheter). Och den blev så himla bra (om jag får säga det själv)! Instruktioner finns här.  

Vi upptäckte ett nytt favoritutflyktsställe i Källtorps trädgård. Fantastiskt på alla sätt, perfekt med lekstuga för Aron, underbart ekologiskt fik och jättefin liten affär med ekogrejer, och så buketterna som man kan köpa med sig då. Bara öppet på somrarna, så nu är det slut för i år, men från och med i vår tror jag att det blir en söndagstradition att åka dit.

Ny älsklingslek för Aron: den här ekologiska lekleran och verktygen till som jag köpt från Ekotjusigt. Han vill i princip inte göra nånting annat alls. Vad som händer där uppe är lerversionen av Stina Wirséns Trolleri med Liten Skär. Om du undrade.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar