söndag 1 november 2015

Vinterpynta balkongen


Jag taggade det här inlägget med "Inredning", men så slog det mig att det är en balkong jag inrett. Heter det "utredning" då?

*ba-dum-tshh*

Förra året hade vi en stor julgran, som sig bör. Men det kändes lite (mycket) sjukt att någon skulle hugga ner ett träd, frakta det jättelångt med lastbil (hej utsläpp) för att trädet skulle stå och vissna hemma hos oss och sedan fraktas bort med lastbil igen (hej mer utsläpp). Så planen i år (och kommande år då) var att ha en planterad gran som vi kunde återanvända.

Samtidigt på vår balkong: Sommarens härliga grönska på blombänken som jag byggde hade antingen vissnat (kryddorna i blomlådorna) eller fått flytta in pga kallt, så balkongen såg otroligt deppig ut.

Så för ett tag sedan åkte vi till Trädgårdshuset i Skarpnäck och köpte en sockertoppsgran och två cypresser som vi cyklade hem med (japp) till Hammarbyhöjden. Och så lite ljung till blomlådorna. Sedan utbytte vi ljusslinga (förra årets med lampskärmar fick komma ut på grönbete igen). Då var det bara egentligen krukor till de stora plantorna kvar. Krukor är lite meckiga: de är svårfraktade om man inte har bil och de brukar vara rätt så dyra. Så jag tog helt enkelt tyg som jag hade hemma, klippte till och vek dubbelt och knöt band av avvikande tyg runt plastkrukorna som följde med från blomaffären. Bra grej, om jag får säga det själv! Instant vinterkänsla på balkongen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar