lördag 9 april 2016

Bygg en enkel träbil // Build a simple wooden car
När Aron fyllde 3 år härom månaden så byggde jag en Alfonshelikopter till honom. Som en kul grej bara, herregud, den var ju så otroligt otymplig att den omöjligt kunde bli långvarig.

Jag har inte en enda vettig bild på helikoptern - jag byggde den i alla fall och upptäckte att den blev ENORM när jag gjorde den med måtten som jag först tänkt mig, så jag byggde om den och gjorde den hälften så stor på alla ledder och det var mer lagom (fast det var fortfarande en väldigt stor helikopter). Och så satte jag en spånplatta med hjul (som vi så klart hade ståendes i källaren sedan flera år) på under så att den kunde rulla. Annika har i alla fall en bild från Arons kalas där hennes dotter åker runt i den här.

Den var kul ett tag, men vad Aron verkligen älskar är att leka i låtsasbilar som är stora nog för honom att sitta i. Han packar i dem, säger att vi ska dra till Skagen på picknick, får punktering och måste kliva ur och byta däck, och så där håller det på. Så vi började prata om att helikoptern kanske skulle få bli en bil att åka runt i istället? Och på under två timmar var det klart!

Det är lätt fixat, även om man börjar från scratch. Som tur är bryr sig min kiddo inte om den är snygg eller hörnen är raka (och jag gillar snett och vint framför rakt och perfekt), och det gör det ju både roligare och snabbare att bygga. Kravlöst!

Så här gör man, steg för steg. Obs att jag använde både smala och breda plankor för att det var vad helikoptern bestod av, men man kan ju lika gärna ha bara breda och använda färre, eller bara smala och använda fler. Man får göra som man vill, precis som vanligt alltså.---

When Aron turned 3 years old the other month, I built him an Alfie Atkins helicopter. Just to keep for a while, for fun - it was really big and took up a lot of space, so I knew it had to go eventually.

What Aron really likes is to play in toy cars which are big enough for him to sit in. So we decided the other day that the helicopter would turn in to a car. And less than two hours later, it did.

It's easy, even if you start from scratch and not from a helicopter, so to speak. What I love about this is that it doesn't have to be perfect - I love how no corners are at a perfect angle and none of the planks are the same length. It's more fun to build that way!

The car (and the helicopter) has a chipboard with wheels attached underneath it. That's optional, there are of course other ways to attach wheel to the car.

Here's the step-by-step instruction for building this wooden car from scratch.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar