söndag 25 september 2016

Bygg en fågelholk

Bygg och måla en egen fågelholk.

Fäst en fågelholk i ett träd utan att skada trädet.


Bygg och måla en egen fågelholk i giftfritt material.

Visste du att hösten är bästa tiden att sätta upp fågelholkar på? Jag hade ingen aning om det innan vi upptäckte Magiska trädgården på Kvarnholmen här i Stockholm i somras, såg deras galna och inspirerande fågelholkar, och bestämde oss för att bygga en egen här i hemmets lugna vrå.

Med hjälp av Naturskyddsföreningens finfina guide till hur man bygger en mesholk, och giftfria fingerfärger från Ekotjusigt.se, så snickrade Aron och jag ihop den här på bara några timmar. Jag stod för snickrandet och han för målandet. Träet är överblivna delar från när Arons Alfonshelikopter blev en träbil och vi monterade en planka på baksidan efter Naturskyddsföreningens tips, så att vi kunde hänga upp holken mellan två grenar i stället för att spika fast den i trädet och därmed skada det.

Sist av allt limmade vi fast en kokeshi-docka som jag fått när jag beställde ekologiskt schampo och inte riktigt visste var jag skulle göra av. Men fåglarna ska ju ha det lite fint de med!

När alltihop hade torkat så gick jag och Aron ut i skogen bakom vårt hus och letade efter ett träd som vi skulle kunna sätta upp holken i. Till slut hittade vi de perfekta grenarna, och Aron, den lilla troopern, ställde upp på fotografering dagen till ära.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar